Další munice pro odpůrce násilí ve filmech, žena ubodala otce po zhlédnutí Mumie se vrací

To se zase budou mít odpůrci násilí ve filmu čím ohánět.

Už jsme si tak nějak zvykli na to, že někteří puritáni nadávají na množství násilí ve filmech, seriálech a videohrách. Často filmovou/seriálovou/herní brutalitu obviňují z toho, že dělá z lidí násilnější bytosti. A podobným škarohlídům hraje do not to, že se čas od času objeví případy, kde určitý jedinec spáchá zločin poté, co viděl nějaký film, seriál nebo hrál hru.

Je tu další podobná událost. Žena jménem Christina Nicassio podle obžaloby ubodala svého otce poté, co zhlédli filmu Mumie se vrací (2001). Christina prý policistům řekla:

"Byla jsem obehrána Hollywoodem. Ve filmu ti, kteří nemohli milovat někoho jiného, ubodali jejich otce."

Pokud jde o to, na kterou scénu se žena odvolávala, tak to zřejmě bude moment, kdy Imhotep a Anck-Su-Namun ubodali faraona Setiho I.. I když těžko říct, Anck-Su-Namun nebyla dcerou, ale ženou Setiho I..

Nejsem sice psycholog/psychiatr, ale i tak si dovolím poznamenat, že pokud je někdo mentálně v pořádku, těžko si asi představit, že by se dopustil něčeho takového. A podle dostupných informací byla žena mentálně narušená už před touto událostí a její rodiče se pokoušeli zajistit jí lékařskou pomoc poté, co se rozešla s přítelem a začala se chovat iracionálně.

Christina byla obviněna z vraždy s tím, že zatím není známo, jaký bude trest za to, co spáchala.


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat