Určitě neuhodnete, co inspirovalo George R.R. Martina k tomu, aby zabil tolik svých postav

Tvůrce kultovní fantasy se rozpovídal o tom, co ho motivovalo k takovému množství smrtí.

Typickým znakem knih George R.R. Martina, tvůrce předlohy k seriálu Hra o trůny, je to, že jeho postavy (a to vedlejší i hlavní) nejsou v bezpečí a umírají jako na běžícím páse. A možná se ptáte, co vlastně George inspirovalo k tomu, aby byl tak drsný ke svým hrdinům a záporákům. Jeho odpověď vás možná (nebo spíše určitě) překvapí:

"Měl jsem hračku hradu na dvorku, která byla dost velká pro [dvě želví terária], takže jsem dal dvě želví terária vedle sebe do mého zámku... ale je tu ta věc, že želvy, které jsou prodávány v obchodech nežijí příliš dlouho. Nemyslím si, že jídlo, které jim dávají - malé kelímky s želvím jídlem - jsou velmi výživné. Takže mé želvy neustále umíraly, což mi zlomilo srdce a já musel přijít s nějakým vysvětlením, proč stále umírají. Takže jsem se rozhodl, že se navzájem prostě vraždí. Žily v zámku a samozřejmě to byli to rytíři a králové a princezny, kteří bojovali o Želví trůn, takže se navzájem vraždili."

Kdo by to býval řekl, že pokud by George neměl želvy, které nežily příliš dlouho, tak bychom se možná nedočkali kultovní knižní série Píseň ledu a ohně (nebo by nebyla tak drsná). Ale fandové mají štěstí (želvy až takové ne), že George choval tyhle tvorečky a my si tak můžeme užívat jeho knihy a donedávna také seriálovou verzi (a asi víte, že nás čeká několik prequelů).

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat