Proč se Marvel rozhodl odstartovat své universum Iron Manem?

Vysvětlil to Kevin Feige.

Marvelovské filmové universum je aktuálně nejúspěšnější filmovou sérií v historii. A asi netřeba připomínat, že ho odstartoval Iron Man v roce 2008. Ale proč se Marvel rozhodl začít právě s touhle postavou? Proč si vybral Tonyho Starka, když marvelovské komiksovky nabízí hromadu dalších oblíbených postav? To vysvětlil kreativní šéf Marvelu Kevin Feige:

"Opravdu jsme v postavu Tonyho Starka věřili. Věřili jsme, že dokáže nabídnout verzi hrdiny, kterou lidé zatím neviděli - příběhová linka o vykoupení, kterou měl napříč filmem - a to, že nemá nadlidské schopnosti, to je nosná linka a nosné linky občas fungují a občas ne. To, že jeho supersílou jeho intelekt, to jsme považovali za velmi zajímavé."

Pracovníci Marvelu neudělali chybu, když vložili naděje do Iron Mana. Stal se z něj jeden z pilířů Marvelovského filmového universa a jedna z nejpopulárnějších postav. Uvidíme, jak bude marvelovský svět fungovat bez něj, Tony Stark (Robert Downey Jr.) se s diváky v Avengers: Endgame (2019) rozloučil.

Ale Marvel má ve své "stáji" hromadu jiných skvělých hrdinů a záporáků, takže by to snad neměl být problém. Kromě toho se spekuluje o tom, že by se Tony mohl mihnout v sólovce Black Widow (premiéra 30. 4. 2020). A mimochodem, zatímco v Marvelu v Iron Mana věřili, společnost Disney (která vlastní Marvel) byla trochu nervózní z toho, že herec, který měl v minulosti problémy s drogami má ztvárnit hlavní roli. Nakonec ale na obsazení Roberta firma kývla. A očividně udělala dobře.


Zdroj: THR
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat