Martin Scorsese krotí svou kritiku, marvelovky jsou podle něj novou formou umění

Známý režisér vysvětluje svá původní slova.

Když se slavný režisér Martin Scorsese vyjádřil v tom smyslu, že marvelovky nejsou filmy, ale zábavní parky, vyvolalo to především negativní odezvu (i když někteří kolegové se k němu s kritikou komiksovek přidali). Nezdálo se ale, že by to filmaři nějak vadilo. Ovšem, teď se rozhodl, že své výroky vysvětlí a zní to, že chce zmírnit napětí:

"Dobře, podívejte se, pointou je, že v případě filmů, Netflixu a kin mluvím ve skutečnosti o tom, jaké filmy vznikají. Řekněme, že rodina chce jít do zábavního parku, což je dobrá věc. A [termíny] zábavní a parky v sobě skrývají také filmové výrazy. Jsou novou formou umění. Je to odlišné od filmů, které jsou normálně promítány v kinech, to je vše."

Otázkou je, zda se Scorsese rozhodl pod vlnou negativních reakcí couvnout nebo to nemyslel jako kritiku už od počátku, ale o tom můžeme jen spekulovat. Skutečnost je taková, že komiksové filmy vládnout kinům a nezdá se, že by se to v blízké budoucnosti mělo změnit. Zájem ze strany diváků pořád je, takže tvůrci, kteří netočí komiksové filmy, se musejí hodně ohánět, aby jejich díla finančně uspěla. To je prostě realita filmového byznysu a žádné stěžování ze strany tvůrců na tom nic nezmění.


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat