Joker je nejvýdělečnější komiksovkou, ale Joaquin Phoenix za hlavní roli nedostal extra velkou sumu

A režisér Todd Phillips je ochoten natočit dvojku, ale za jedné podmínky.

Z Jokera (2019) se stal nejvýdělečnější mládeži nepřístupný film, kromě toho také nejvýdělečnější komiksový film (jeho tržby nejsou nejvyšší, ale protože rozpočet byl "jen" mezi 55 až 70 miliony, tak je čistý zisk velmi vysoký) a o tomto víkendu by měl Joker překročil 1 miliardu dolarů na tržbách.

Dalo by se tak očekávat, že představitel hlavní role Joaquin Phoenix, který ve filmu rozehrál působivý herecký koncert a jeho výkon je bezesporu jedním z hlavních důvodů úspěchu tak trochu nekomiksové komiksovky, dostal slušně zaplaceno. Ale jak bylo řečeno, tak rozpočet nebyl na poměry komiksového projektu příliš vysoký a to se odrazilo také na platu pro Phoenixe, který byl "pouze" 4,5 milionů dolarů.

To je sice částka, za kterou by většina z nás líbala ruce, nohy a kdovíjaké další části těla, ale v případě komiksových filmů to zase taková sláva není. Je pravda, že někteří herci dostali v případě komiksových sólovek méně, ale obvykle šlo o jedince, kteří v dané době ještě nebyli extrémně známí. Joaquin je ale zkušený herec, takže 4,5 milionů dolarů je docela skromná částka, když se například v případě marvelovek pohybují platy pro hlavní hvězdy v řádech desítek milionů dolarů.

Na druhou stranu, Phoenixe může těšit to, že si zahrál ve filmu, který se zapsal do historie. A dá se tušit, že pokud vznikne pokračování, pak bude moci žádat mnohem vyšší mzdu.

Dvojka zatím potvrzena nebyla a v minulosti bylo oznámeno, že se s pokračováními nepočítá, ale s ohledem na nečekaný úspěch filmu není úplně vyloučeno, že dojde ke změně názoru A jestliže dvojka vznikne, tak by režisér jedničky Todd Phillips byl ochoten znovu se postavit za kameru, ale má jednu podmínku:¨

"Nemůže to být jen divoký a šílený film o 'klaunském princi zločinu.' Mělo by to mít nějakou tematickou odezvu podobným způsobem, jako měl tento. Protože si nakonec myslím, že to, co drží film pohromadě je to, co se skrývá pod povrchem. Spousta filmů je jiskrou, ale tento je spíše střelným prachem. Pokud by se dalšímu podařil zachytit to znovu podobným způsobem, pak bych měl zájem."

Je nicméně otázkou zda bude mít Warner Bros. (v případě, že přece jen schválí pokračování) znovu zájem o služby Todda Phillipse nebo (jak je v případě mnohých pokračování zvykem) sáhne po nějakém méně známém méně, kdo nebude žádat příliš vysoký plat.


Zdroj: VarietySlashFilm
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat