Thor 4: Jane Foster se možná bude ve filmu potýkat s vážnou nemocí

Tvůrci by mohli respektovat zápletku z komiksu.

Na letošním Comic-Conu v San Diegu bylo potvrzeno, že se dočkáme čtvrtého dílu Thora s podtitulem Love & Thunder a kromě toho jsme se dozvěděli, že se vrátí Jane Foster (Natalie Portman) a navíc, že z ní bude další Thor.

To není žádný výmysl filmařů, ale došlo k tomu i v komiksu, kdy se z Jane stal Mighty Thor a to v době, kdy se potýkala s rakovinou prsu. To je vážné téma, které není ve filmech vznikajících pod hlavičkou Disneyho úplně běžné a je tak otázkou, zda se dějové linie s vážnou nemocí ve filmu dočkáme.

K tomu se vyjádřil režisér a scenárista Taika Waititi:

"Domnívám se, že je to velmi silná část komiksů. Domnívám se, že je zajímavé, že bojuje s touto věcí a kromě toho svádí další dvě bitvy. Osobně tuhle dějovou linku miluji. Ale jestli to skončí ve filmu, to ještě není jasné. Nejsme si jistí, jestli převezmeme celý příběh. Tyhle věci se během natáčení mění a někdy i během střihání [filmu]. Mohli bychom tak dojít k tomu, 'zbavme se dějové linky, kde dostane rakovinu prstu. Změníme to na něco jiného nebo prostě bude v pořádku."

V předloze se Jane jako Thor potýkala s rakovinou, ale také s Malekithem (toho jsme viděli v Thor: Temný svět), Minotaurem a Absorbing Manem. A nejen to, Odin a jeho bratr Cul na Jane poslali Destroyera (ten byl pro změnu k vidění v prvním dílu Thora), aby získal zpět kladivo Mjolnir (Odin a Cul netušili, že je novým Thorem Jane). Naštěstí ale původní Thor (vystupující pod jménem Odinson) a Freja sestavili tým superhrdinek, které Jane pomohly.

Je jasné, že film nebude adaptovat komiks do posledního detailu. Už jen proto, že Odin a Freja jsou mrtví, ale samozřejmě určité prvky převezme. Jaké? To se dozvíme během premiéry 5. 11. 2021.

Zdroj: Variety
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat