Není divu, že že Coppola a Scorsese nemají rádi marvelovky, vydělaly zhruba 2x víc než jejich filmy

Je to důvod jejich naštvání?

Nedávno se oscarový režisér Martin Scorsese vyjádřil tak, že marvelovské filmy nejsou vlastně filmy, ale spíše zábavní parky. Spousta lidí se proti tomu ohradila, ale někteří se Scorseseho zastali. Například další ceněný režisér Francis Ford Coppola, který prohlásil, že byl Scorsese ještě příliš milý, protože marvelovky nenazval opovrženíhodnými, což Coppola udělal.

SOUVISEJÍCÍ: PŘEDSTAVITELÉ WINTER SOLDIERA A NOVÉHO THORA SE OHRADILI PROTI KRITICE MARVELOVEK

Samozřejmě se začalo řešit, proč jsou pánové tak silně zaměřeni proti komiksovkám a mnozí si myslí, že důvodem je to, že marvelovky vydělávají mnohem víc peněz, než projekty od zmíněných pánů. A byť nebylo potvrzeno, že je to hlavní důvod, je pravdou, že marvelovky dohromady vydělaly cca 2x víc než všechny Scorseseho a Coppolovy projekty dohromady.

Marvelovky mají na kontě cca 8,54 miliardy dolarů, zatímco filmy Coppoly 2,36 miliardy (i se započítanou inflací) a Scorseseho jen 1,81 miliardy dolarů. Dohromady je to tak 8,54 miliardy dolarů vs 4,17 miliardy dolarů.

V průměru jedna marvelovka utržila 372 milionů dolarů, zatímco Coppolovy filmy 139 milionů dolarů a Scorseseho filmy 76 milionů dolarů.

Nebylo by tak překvapením, pokud by oba režiséři byli naštvaní, protože marvelovky, které podle nich nejsou skutečným uměním, vydělávají víc než jejich hlubokomyslné projekty.

Zdroj: CBBoxOfficeMojo
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat