Joker by mohl být podobně úspěšný jako Avengers: Infinity War

Vděčí za to malým nákladům.

Studio Warner Bros. sólovce Joker (2019) příliš nevěřilo a tak se rozhodlo filmařům poskytnout pouze 55 milionů dolarů, což je na poměry komiksového projektu poměrně málo. Ale ani to tvůrce nezastavilo a natočili podívanou, která ne každého recenzenta úplně zaujala, ale diváky určitě ano. O tom svědčí to, že by Joker mohl být nejúspěšnějším mládeži nepřístupným filmem, ale také by mohl být nakonec podobně výnosný jako megahit od konkurence Avengers: Infinity War (2018).

SOUVISEJÍCÍ: JARED LETO A WARNER BROS. ÚDAJNĚ NEBYLI NADŠENÍ ZE VZNIKU SÓLOVKY JOKERA S JOAQUINEM PHOENIXEM

Může to znít zvláštně, ale paradoxně za to Joker vděčí tomu, že Warner Bros. osekalo rozpočet a čistý zisk tak bude velmi slušný. Aktuálně má film na kontě 745 milionů dolarů a čistý zisk by tak na konci promítání v kinech mohl být někde nejméně 460 milionů dolarů, ale klidně i víc. Avengers: Infinity War sice mají celosvětové tržby 2,05 miliardy dolarů, na druhou stranu rozpočet byl výrazně vyšší (není jasné přesně kolik, ale určitě to bylo více než 300 milionů dolarů, plus tu byly další výrazné dodatečné náklad například na propagaci) a ví se, že studiu přinesli také částku kolem půl miliardy dolarů.

Je to rozhodně zajímavé srovnání. Joker není součástí žádného velkého komiksového universa, půdu mu nepřipravily předchozí filmy (ba naopak, některé z DC projektů diváky dost zklamaly) a přesto může být podobně úspěšný jako jedna z největší hitovek od Marvelu. A pak, že to nejde.




Zdroj: Deadline, BoxOfficeMojo

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat