Jedna společnost by neměla vládnout všem, vyjádřil se ke kritice Marvelu představitel Doctora Strange

Benedict Cumberbatch se vyjádřil ke žhavému tématu.

Aktuálně se hodně řeší vyjádření režisérů Martina Scorseseho a Francise Forda Coppoly, kteří se pustili do marvelovských filmů. Stručně řečeno to vypadá, že se pánům nelíbí, že jsou marvelovky tak úspěšné, přestože to nejsou vysloveně umělecká díla. A ano, je možné diskutovat o tom, že projekty Coppoly a Scorseseho mají větší uměleckou hodnotu, na druhou stranu, marvelovky jsou prostě zamýšleny jako relaxační podívaná, u které má člověk "vypnout" a pobavit se, nic víc, nic míň.

SOUVISEJÍCÍ: REAKCE MARVELOVSKÝCH HERCŮ NA KRITIKU KOMIKSOVEK

Na stranu Marvelu se postavila hromada diváků, ale také herců a tvůrců, kteří s ním spolupracují. Ovšem, takový Benedict Cumberbatch (Doctor Strange) je více neutrální:

"Vím, že se o tom aktuálně hodně debatuje, protože vystoupili tihle skvělí filmaři s tím, že tyhle filmové série ovládají vše, ale my herci máme štěstí, že můžeme dělat obojí na obou stranách rozpočtu [relativně laciné filmy, ale i drahé blockbustery]. A víte, souhlasím s tím. Nechceme, aby jeden král vládl všemu a měl něco jako monopol. A doufejme, že tohle není ten případ a určitě bychom měli pokračovat v podpoře amatérských filmařů na každé úrovni."

Samozřejmě je pravda, že by měla existovat i podpora filmařů, kterým nestojí za zády obří studio a neposkytuje jim stamilionové rozpočty. Na druhou stranu, filmová branže je (ať se nám to líbí nebo ne) nejen uměním, ale také byznysem a tvůrci prostě musejí přemýšlet nad tím, jestli chtějí natočit projekt, který bude určen pro pár vybraných fajšmerků a bude sbírat ceny u odborných porot nebo chtějí nabídnout velkolepou podívanou pro široké masy. Pokud se jim víc líbí možnost za A), pak musejí počítat s tím, že se finančně ani nepřiblíží úspěchu velkých blockbusterů. Tak to prostě je a asi se to jen tak nezmění.


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat