Jak to, že Jane Foster bude v Thor: Love and Thunder hodna kladiva Mjolnir?

Docela rozumná fanouškovská teorie.

Na letošním Comic-Conu v San Diegu bylo potvrzeno, že se dočkáme čtvrtého dílu Thora, který ponese podtitul Love and Thunder. A zajímavostí je, že se po pauze vrátí postava Jane Foster (Natalie Portman), ze které se navíc stane další Thor.

Je tu ale samozřejmě pár (respektive hodně) otázek, které se toho týkají. Například ta, kde sežene kladivo. Je tu také ona záležitost s tím, že Mjolnir (pokud bude mít Jane k dispozici právě tohle kladivo) může zdvihnout jen ten, kdo je toho hoden. A takových postav moc není.

Pokud je řeč o tom, kde vezme kladivo, tak se spekuluje, že jí ho přinese časem cestující Loki (Tom Hiddleston), který se k němu dostane ve své minisérii pro stanici Disney+.

A odpověď na to, jak to, že ho bude moci Jane používat, má uživatel Redditu justhadto. I když pokud je jeho teorie pravdivá, pak neplatí to, že kladivo získá Loki v minulosti:

"Odinova kouzla zmizela, když zemřel a to je důvod, proč se Hela dostala ze svého vězení. A očarování Mjolniru ("Kdokoliv zdvihne...") zmizelo také. To je také důvod toho, že ho byla Hela schopna zastavit a zničit. [Kladivo] v Endgame bylo stále očarováno, protože pocházelo z jiného časového období. Proto v Love & Thunder, pokud musí být Jane hodna toho, aby ho mohla zdvihnout, by kladivo muselo pocházet z jiné časové éry nebo multivesmíru. Pokud bude jen sestaveno z úlomků, které jsou v Norsku (předpokládám, že tam se nachází Nový Asgard), není technicky nutné, aby ho byla hodna."

Něco na tom bude. Dlouho se řešilo, jak to, že byla Hela (Cate Blanchett) schopna zastavit Mjolnir. Někdo tvrdil, že díky své magii (ale to by musela být mocnější než Odinova kouzla, což není moc pravděpodobné). Jiní, že ho vlastně nezdvihla, jen zastavila... Ale to, s čím přišel justhadto zní jako jedna z těch nejrozumnějších verzí. A pokud by Jane používala kladivo, které nebylo přineseno z minulosti, tak by skutečně nemusela být hodna, protože Odinovo kouzlo už by na Mjolnir nepůsobilo.

Ale jsou tu samozřejmě jiné možnosti, například ta, že bude vyrobeno jiné kladivo, které nebude očarováno.

Pravdu se asi dozvíme až během premiéry čtvrtého Thora, která se odehraje 5. listopadu 2021, případně v seriálu Lokiho, který bude k vidění na počátku roku 2021.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat