Režisér Avatara je rád, že Avengers překonali jeho film

Proč z toho má James Cameron radost?

Tento rok se přepisovaly žebříčky nejvýdělečnějších filmů, když Avengers: Endgame (2019) překonali Avatara (2009) a stali se s téměř 2,8 miliardami dolarů nejúspěšnějším projektem v historii kinematografie (pokud není zohledňována inflace).

A dalo by se tak čekat, že duchovní otec Avatara James Cameron z toho bude trošku smutný. Ale opak je pravdou a důvod je jednoduchý:

"Dává mi to hodně naděje. Avengers: Endgame jsou jasným důkazem, že lidé budou stále chodit do kin. Věc, která mě na Avatarovi 2 a Avatarovi 3 děsila nejvíc bylo to, že se trh mohl změnit tak, že by nebylo možné lidi dál nadchnout tím, že by šli a seděli by v temné místnosti a s cizími lidmi něco sledovali."

Z toho asi nemusí mít Cameron strach. Přestože filmová studia často fňukají, že jim pirátství ukusuje z tržeb, tak v posledních letech rozhodně nedochází ke znatelným propadům zisků za lístky do kin, vlastně naopak, došlo k překonání několika rekordů.

Otázkou ale je, zda je stále tak velký zájem o Avatara. Ve své době šlo o technologicky revoluční podívanou, ale to bylo před 10 lety. Jestli se budou chtít lidé znovu vydat do pestrého světa vytvořeného Cameronem, to se uvidí. Konkrétně 16. 12. 2021, kdy má premiéru druhý Avatar a 22. 12. 2023, kdy startuje trojka.

Zdroj: Deadline
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat