Disney se Spider-Mana nechce vzdát, údajně zvažuje odkoupení práv od Sony

Dalo se to čekat.

Nedávno filmový svět překvapila zpráva, že se Disney a Sony nedohodly na další spolupráci v případě postavy Spider-Mana a zdá se tak, že Pavoučí muž Marvelovské filmové universum opustí a bude působit ve světě stvořeném pouze společností Sony.

Přestože se znovu jednalo, tak to údajně nevyšlo, nicméně se špitalo o tom, že by Disney možná mohl dojít k názoru, že by bylo fajn odkoupit filmová práva na Spider-Mana od Sony.

A zdá se, že o tom opravdu uvažuje. Podle severu WeGotThisCovered Disney došel k názoru, že bude praktičtější získat zpět práva na Spider-Mana a ne se snažit zdlouhavě vyjednávat o spolupráci.

Ale je vám asi jasné, že to nebude levné. Ostatně, jen film Spider-Man: Daleko od domova (2019) utržil 1,29 miliardy dolarů celosvětově, což z něj dělá jeden z nejúspěšnějších projektů s marvelovskou postavou.

Mluví se o tom, že Sony si představuje za práva na Spider-Mana (a další postavy, které jsou s ním spojeny) pěkných 10 miliard dolarů, ovšem podle všeho Disney nemá v plánu zaplatit tolik a chce cenu stlačit.

Tím pádem se dostáváme do začarovaného kruhu, kdy zřejmě dojde k dalším kolům jednání. I když tentokrát ne kvůli podílu na zisku v případě filmů Spider-Man, ale kvůli jeho odkupu.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat