Definitivní konec Spider-Mana v marvelovkách, Sony a Disney se nedohodly. Režiséry filmů Avengers to ale nemrzí

Spider-Man se do Marvelovského filmového universa asi jen tak nevrátí.

Nedávno vyšlo najevo, že se firmy Sony a Disney nebyly schopny dohodnout na nových smluvních podmínkách týkajících se Spider-Mana a vypadalo to, že se Pavoučí muž oddělí od Marvelovského filmového universa a bude fungovat ve vlastním vesmíru pod hlavičkou Sony.

Ovšem, bylo naznačeno, že společnosti budou dál jednat, takže to fandům nabídlo určitou naději. Ale nakonec to vypadá, že to nevyšlo, protože šéf Sony Tony Vinciquerra oznámil: "V tuhle chvíli se dveře zavřely."

Je tu náznak toho, že by se to v budoucnu mohlo změnit, ale zdá se, že to rozhodně nebude v rámci nejbližších měsíců nebo možná ani let.

Sony se ale neobává toho, že se Marvel dál nebude intenzivně podílet na filmech se Spider-Manem:

"Spolupráce [s Kevinem Feigem, prezidentem Marvel Studios] na filmech Spider-Mana byla výtečná. Snažili jsme se zjistit, jestli je tu nějaké řešení... Lidé od Marvelu jsou skvělí, chováme k nim velký respekt, ale na druhou stranu, my máme vlastní skvělé lidi. Kevin neodvedl všechnu práci."

Dál Tony poznamenal, že byť v marvelovkách fungoval Spider-Man na výbornou, dokázal se v minulosti obejít i bez nich a dodal, že teď má Sony vlastní universum, se kterým se bude pracovat.

A pokud jde například o duo bratří Russoových, kteří režírovali několik filmů ze série Captain America a dva poslední díly Avengers, tak ti nejsou v šoku, že jednání nevyšla. Anthony Russo se nechal slyšet:

"Myslím si, že důvod, proč nejsme Joe a já deprimovaní nebo překvapení tím, že se to rozpadlo, je ten, že bylo v první řadě těžké docílit toho, aby k tomu vůbec došlo."

Anthony vysvětlit, že pro Kevina Feiga bylo obtížné zajistit spolupráci dvou tak velkých firem, ale zvládl to a za to jsou vděční.

Zatím se tedy bude muset Marvel obejít bez Spider-Mana a Sony bez výrazné pomoci Marvelu. Jak to bude fungovat, to ukáže až čas.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat