Oscara pro Roberta Downeyho Jr. za roli Tony Starka, přejí si režiséři Avengers

Souhlasíte?

Robert Downey Jr. se díky roli Tonyho Starka/Iron Mana v Marvelovském filmovém universu opět vyšvihl mezi hollywoodskou elitu a stal se miláčkem publika. Není divu, Tony Stark byl fajn postavou, která byla zábavná, vtipná a charismatická. A to samozřejmě nejen díky scenáristům a režisérům, ale především kvůli výkonu Roberta.

A ten je podle některých tak dobrý, že by si zasloužil Oscara. Myslí si to i režiséři posledních dvou dílů Captain America a Avengers bratři Russoové:

"Netočíme filmy pro to, abychom získávali ceny. Ano, natočení těchto dvou [filmů Avengers] bylo velmi obtížné. Natočili jsme za sebou dva nejdražší filmy všech dob. Ale chtěl bych orodovat za jednu věc a tou je Robert Downey. Nejsem si jistý, že jsem někdy ve filmové historii viděl, aby globální publikum reagovalo na nějaký herecký výkon tak, jako v případě výkonu Roberta Downeyho v tomto filmu. Byli lidé, kteří v kinech křičeli, měli problémy s dechem. Tím chci říct, že to byl opravdový herecký výkon, který zasáhl publikum z celého světa. Nikdy jsme neviděli něco takového a pokud si tohle nezaslouží Oscara, pak nevím, co ano," prohlásil Joe Russo.

Je ale otázkou, co na to Akademie filmových věd a umění, která o Oscarech rozhoduje. Není tajemstvím, že pokud jde o netechnické kategorie, příliš často nedává šanci velkým blockbusterům. Ale třeba se to v případě Avengers: Endgame (2019) změní.

To se dozvíme 9. února 2020, kdy budou ceny předány.



Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat