Avengers: Endgame - Lidé nadávají na tvůrce kvůli speciálním efektům

Jiní se filmařů zastávají.

Nedávno se nejvýdělečnější film všech dob Avengers: Endgame (2019) dostal do domácí distribuce a u této příležitosti se také začaly objevovat různé materiály ze zákulisí. Mnoho z nich je věnováno i tvorbě speciálních efektů, kterými je film prošpikován.

Ovšem, někteří lidé si myslí, že to s nimi tvůrci prostě už přehánějí. Speciálně je pak řeč o tom, že vlasy Captain Marvel (Brie Larson) a helma Kapitána Amerika (Chris Evans) byly vytvořeny z nul a jedniček, což je podle některých už prostě "moc" a navíc prý například vlasy zmíněné Captain Marvel nevypadají realisticky.

Člověk by řekl, že nad takovými "prkotinami" lidé mávnou rukou, ale ne v dnešní době, kdy se pravidelně na internetu dělá z komára velbloud.

Propukla tak diskuse, kdy jedna strana kárá tvůrce za speciální efekty a druhá se jich zastává. První skupina hlásá to, že jde o lenost nebo nevšímavost filmařů, která vedla k přehnanému používání digitálních triků, druhá hájí tvůrce s tím, že pokud by se o daném tématu nemluvilo ve videích ze zákulisí, většina lidí by si toho ani nevšimla.

Jak to tak bývá, pravdu mají tak trochu obě strany. Například, pokud jde o helmu Kapitána Ameriky, tak ta musela být přidána později, protože testovací publikum mělo problém během souboje dvou Kapitánů Amerika rozlišit, který je který.

Nicméně, stejně tak je pravda, že efekty vlasů občas působí dost nepřirozeně. Ovšem, jde o moment, kdy je Captain Marvel ve vesmíru, takže by bylo asi obtížné zajistit "správný" pohyb vlasů bez pomoci digitálních efektů.

Otázkou ale je, zda je zrovna tohle téma, o kterém je nezbytné hádat se na internetu.



Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat