Společnosti Sony a Disney se nedohodly, konec Spider-Mana to ale není

Sony doufá, že se začne znovu jednat.

Je to jen pár hodin, co plno lidí zaskočila zpráva o tom, že Sony se nedohodlo se společností Disney na podmínkách nové smlouvy a tak se aktuálně zdá, že na filmech se Spider-Manem dál nebude spolupracovat Marvel, ale budou vznikat jen a pouze pod hlavičkou Sony.

To na první pohled nemusí znít až tak hrozivě, ale znamená to, že sólovky Spider-Mana už nebudou součástí Marvelovského filmového universa, Spider-Man se nebude objevovat v marvelovkách a události ze Spider-Mana a z marvelovek se navzájem nebudou ovlivňovat. Jednoduše, Spider-Man se "oddělí" od Marvelovského filmového universa.

Důvodem neshod je to, že zatímco v minulé smlouvě měl Disney právo na 5 % ze zisku, v nové žádal 50 %, což je samozřejmě velký nárůst a Sony s tím nesouhlasilo.

Rozhovory vyústily v to, že se prezident Marvel Studios Kevin Feige rozhodl, že už dál nebude produkovat filmy se Spider-Manem, nicméně bylo oznámeno, že se dál se Sony jedná. Zdá se ale, že to není na dobré cestě, protože Sony se nechalo slyšet, že bude samozřejmě pokračovat v natáčení filmů se Spider-Manem i bez Marvelu, což naznačuje, že to na dohodu nevypadá.

Nicméně, Sony nepřekvapivě nechce s Marvelem rozejít ve zlém a tak se vyjádřilo v tom smyslu, že je rozhodnutí Feiga mrzí, ale respektují ho a kromě toho společnost dala vědět, že doufá v budoucí obnovení jednání.

Což je pochopitelné, protože Spider-Man, který je součástí Marvelovského filmového universa má větší potenciál vydělávat, než Spider-Man, který funguje ve vlastním vesmíru.

Pokud jde o fandy, tak ti se rozdělili do dvou táborů. Někteří viní Sony, protože nechce přistoupit na dohodu 50/50, jiní nadávají na Disneyho, že je nenasytný. Jak se dalo čekat, vznikají i petice, které žádají, aby se situace nějak vyřešila.

Mimochodem, spekuluje se i tom, že by Disney mohl zkusit Sony koupit, podobně jako to udělal s Foxem, ale žádné takové indicie zatím nejsou.


Zdroj: CB
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat