Disney a Sony neuzavřely novou smlouvu, znamená to, že marvelovské filmy opustí Spider-Man?

Je to opravdu tak vážné?

V minulosti společnost Sony, která vlastní filmová práva na Spider-Mana a další postavy s ním spojené, uzavřela dohodu s Disneym, což vyústilo v to, že se Spider-Man začal objevovat v marvelovských filmech a postavy z Marvelovského filmového universa zase v sólovkách Spider-Mana.

Stručně řečeno, projekty se Spider-Man jsou součástí Marvelovského filmového universa. Ale v posledních hodinách propukla panika, protože firmám Disney a Sony se zatím nepovedlo shodnout se na nových podmínkách jejich dohody. A to by ve finále mohlo vést k tomu, že Spider-Man opustí Marvelovské filmové universum.

Zatím se ale nezdá, že by to bylo tak vážné. Zatím největší změnou je, že prezident Marvel Studios Kevin Feige nebude dál produkovat filmy se Spider-Manem (aktuálně se prý pracuje na dvou), což bylo podle Sony jeho rozhodnutí.

Tím pádem vliv Marvelu na výslednou podobu projektů se Spider-Manem nebude tak velký, ale v současné chvíli to nevypadá, že by se filmy se Spider-Manem úplně oddělily od marvelovek.

Podle nových informací není situace až tak vážná, Sony se vyjádřilo v tom smyslu, že diskuse o produkci stále pokračují, tím pádem ještě není vše ztraceno.

Důvodem sporu jsou samozřejmě peníze. Disney přišel s návrhem na to, že budoucí filmy Spider-Man budou spolufinancovány (a zisky budou rozděleny) poměrem 50/50, ale to se Sony nelíbí. Není divu, v původní smlouvě tak výhodné podmínky pro Disneyho nebyly.

Uvidíme, jak se celá situace vyvine. Možná Spider-Man Marvelovské filmové universum opustí, možná zůstane, to zatím není jasné.

Zdroj: io9, Deadline
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat