Shang-Chi: V plánované marvelovce se dočkáme ikonického protivníka Iron Mana

Konečně.

Pokud se budeme bavit o nejikoničtějších protivnících Iron Mana v komiksovém světě, určitě mezi nimi bude i Mandarin. Ten už byl představen i filmovým divákům a to ve filmu Iron Man 3 (2013), nicméně asi ne tak, jak si mnozí přáli.

Místo děsivého padoucha jsme se dočkali praštěného herce. A i když ho Ben Kingsley ztvárnil na výbornou, nebylo málo těch, kteří byli zklamaní z toho, co filmaři s Mandarinem provedli.

Naštěstí se ale dočkáme pravého Mandarina a to v první marvelovce s asijským superhrdinou Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. V ní se vrátí teroristická organizace z Iron Mana 3 Ten Rings a její součástí bude i skutečný Mandarin v podání herce Tonyho Leunga. Právě o Mandarinovi se rozpovídal scenárista Iron Mana 3  Drew Pearce:

"Myslím si, že tahle moderní verze Mandarina může fungovat v kontextu marvelovského filmu, který má základy v asijské kultuře, pracují na něm asijští filmaři a v obsazení jsou asijští herci a [Mandarin] bude posouvat příběh. V případě našeho filmu Iron Man, jak vy a všichni ostatní víte, jsem měl pocit, že pokud bychom nabídli Mandarina v jedné z podob, které jsou běžně známy, zahrávali bychom si s rasovými stereotypy..."

Je pravda, že na toto téma jsou mnozí citliví, což ostatně ukazuje nedávná negativní ohlasy z Číny, protože otcem Shang-Chiho je v komiksu Fu Manchu, který je považován za typický příklad rasových stereotypů.

SOUVISEJÍCÍ: MARVELOVKA SHANG-CHI JE PODLE ČÍNSKÝCH OBYVATEL URÁŽLIVÁ

I v případě Mandarina tak budou muset filmaři našlapovat velmi opatrně, ale s ohledem na to, že se na filmu podílí hromada asijských tvůrců, by to neměl být problém.

Film má naplánovanou premiéru na 12. února 2021.
Zdroj: CB
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat