Sám doma: Kevin se znovu pokusí zachránit Vánoce, Disney chystá reboot

Dalo se to čekat.

Otázka, jaký vánoční film vás napadne jako první? Vsadím se, že většina z vás řekne Sám doma (1990). A nedivím se tomu, přestože nejde vysloveně o projekt pro pamětníky (i když nejmladší film to také není), tak je to naprostá vánoční klasika, bez které si asi svátky málokdo umí představit.

A navíc šlo o výdělečnou podívanou, rozpočet jedničky byl nějakých 18 milionů dolarů, tržby téměř 477 milionů a není třeba hledat kalkulačku k tomu, aby člověk pochopil, že jde o velký ekonomický úspěch.

Nepřekvapivě tak vzniklo v roce 1992 pokračování Sám doma 2: Ztracen v New Yorku, které nabídlo stejné obsazení, stejné tvůrce a více méně stejnou zápletku jen v jiném prostředí. I tentokrát šlo (i když ne tak velký) úspěch. Dvojka si vyžádala náklady ve výši 20 milionů, utržila 359 milionů dolarů.

Poté jsme se dočkali dvou dalších filmů, které ale s prvními dvěma projekty neměly nic moc společného (rozhodně ne zábavnost).

Značka tak nějakou dobu ležela "u ledu", ale teď vyšlo najevo, že má společnost Disney v plánu ji oživit.

Měli bychom se tak dočkat rebootu, ale ten nepoputuje do kin, nabídne ho streamovací služba Disney+, která odstartuje v listopadu.

O novém filmu Sám doma není zatím nic známo, neví se, kdy ho uvidíme, kdo si v něm zahraje, ani kdo ho zrežíruje, ale jedno je jasné, jde o krok, který se spoustě lidí lidem líbit nebude, protože si těžko představit, že bychom se dočkali podobně okouzlující podívané jako v případě prvních dvou filmů.

Kromě toho má údajně v plánu rebootovat pro Disney+ také série Noc v muzeu, Dvanáct do tuctu a Deník slabocha/Deník malého poseroutky.



Zdroj: CBM
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat