Avengers: Kdo je podle režisérů nejchytřejším Avengerem? A tvůrci promluvili o natáčení smrti Iron Mana

Komiksové střípky.

Diskuse o tom, jestli je ta či ta postava z komiksů silnější, jsou na denním pořádku. Ale není to jediné téma, během kterého se srovnávají schopnosti postav. Například se docela často debatuje o tom, kdo je vlastně nejchytřejší.

Platí to i pro Marvelovské filmového universum. V něm je hromada vysoce inteligentních osob a tak se samozřejmě došla řeč i na to, kdo má nejpůsobivější intelekt.

Na to má odpověď spolurežisér Avengers: Endgame (2019) Joe Russo. Asi se shodneme na tom, že mezi nejvíce inteligentní postavy patří Tony Stark (Robert Downey Jr.), Bruce Banner (Mark Ruffalo) a Shuri (Letitia Wright), která se v Avengers: Endgame také stala dočasným Avengerem.

A asi nejvíce lidí by hlasovalo pro to, že je nejchytřejší Tony Stark, protože ho jednoduše mají nejraději. Ale skutečnost je jiná:

"...Banner se snažil vyřešit cestování v čase, ale nepovedlo se mu to. Kdo ho vyřešil? (byl to Tony Stark, pozn. redakce)."

Tím pádem bylo naznačeno, že Tony je chytřejší než Banner, ale přesto se nakonec Joe a jeho bratr Anthony shodli na tom, že největším géniem je někdo jiný. Joe prohlásil:

"Shuri je nejchytřejším Avengerem."

Což je úctyhodné, speciálně pak s ohledem na to, že během událostí v Black Pantherovi (2018) jí bylo jen 16 let a už tehdy zásobovala Wakandu hromadou technologických hračiček.

Kdy už došlo řeč na Tonyho Starka/Iron Mana, tak ten v Avengers: Endgame zemřel a právě o natáčení tohoto momentu se rozpovídali Joe a Anthony:

"Moment 'Já jsem Iron Man,' byl velmi emotivní. A to nejen proto, že daná fráze byla tak poetická pro Roberta, protože to byla jeho poslední věta, ale také proto, že to byl jeho poslední den a natáčelo se to vedle nahrávacího studia, ve kterém dělal před 12 lety testovací záběry na roli Iron Mana. Takže to byl pro všechny velmi emotivní den," prozradil Joe.

"Nemohlo to být lepší ukončení příběhu," dodal Anthony.

Zdroj: CB, CB
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat