Avengers: Endgame - Byl Kapitán Amerika vždy hoden kladiva Mjolnir už dřív? A proč byla vystřižena z filmu dojemná scéna s Iron Manem?

Komiksové střípky.

V Avengers: Endgame (2019) používal Kapitán Amerika (Chris Evans) kladivo Mjolnir jako by se nechumelilo. Nicméně víme, že v Avengers: Age of Ultron (2015) se ho pokusil zdvihnout a nevyšlo to. Byl tomu sice ze všech nejblíže, ale povedlo se mu s ním pouze jemně pohnout.

Asi netřeba připomínat, že Mjolnir může zvednout jen ten, kdo je toho hoden a je tu tak otázka, zda toho byl Kapitán hoden až v Avengers: Endgame. Na to odpověděl spolurežisér Anthony Russo:

"Vždy mohl. Naše interpretace proslulé scény z Ultrona byla taková, že když si uvědomil, že může Mjolnir zdvihnout, rychle se rozhodl, že to neudělá, protože nechtěl zahanbit Thora."

To už tvůrci naznačili v minulosti a nyní to potvrdili.

Mimochodem, v Avengers: Endgame měla být původně scéna, kdy postavy poklekly poté, co se Tony Stark (Robert Downey Jr.) obětoval a luskl prsty, což sice zachránilo galaxii, ale jeho to stálo život. Šlo o dojemný moment, ale ve finálním sestřihu nebyl, proč?

"Podle nás je scéna klečících Avengerů neuvěřitelně emotivní, ale když se zaměříte na složení filmu, tak působí nesmírně podobně jinému momentu a to, když hrdinové stojí v zátoce na Tonyho pohřbu, když mu vyznávají úctu před jeho domem. Dvě tyto scény, které jsou společně ve filmu, to působí, že se bijí a vede to k tomu, že to působí příliš podobně."

Mezi námi, "klečící" moment je podle mého působivější než scéna ze zátoky, ale budiž.




Zdroj: Reddit AMA


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat