Avengers: Endgame - Zabít Kapitána Ameriku by bylo příliš lehké, prohlásil scenárista

Tvůrce vysvětlil, proč nechali Kapitána přežít.

Před premiérou Avengers: Endgame (2019) se intenzivně řešilo to, kdo se nedožije konce. A často se spekulovalo o Stevu Rogersovi/Kapitánu Amerikovi (Chris Evans). Jak ale víme, ten nakonec přežil a dočkal se svého vysněného happyendu. Proč se tvůrci rozhodli nechat ho žít? To vysvětlil jeden ze scenáristů Stephen McFeely:

"To by bylo příliš jednoduché. Tenhle chlap schytá kulku za ostatní v každém filmu. Tony se vydal jednou cestu a Steve jinou. Napříč množstvím filmů se Tony stal ze sobeckého nesobeckým a Steve není úplně jiný než na počátku, ale určitě začal jako nesobecký člověk a naučil se, jak mít vlastní život a zaměřit se i sám na sebe. Když na konci udělal rozhodnutí vrátit se zpět, vzdát se svého štítu a být vojákem, který se vrátil z války, to je jeho největším dobrodružstvím. Schytat kulku za někoho jiného pro něj nebylo správným krokem."

To je pravda, u Kapitána jsme zvyklí, že se obětuje a myslí především na ostatní, takže to, že by to udělal v Avengers: Endgame by bylo nepřekvapivé a tak se tvůrci rozhodli zvolit pro něj jinou cestu. A asi se shodneme na tom, že byl dobrý krok. Nebo máte jiný názor?



Zdroj: CB
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat