TOP 10: Záporáci, kteří by vytřeli s Thanosem podlahu - Death

Bytost, kterou miluje samotný Thanos.

Ve filmovém světě měl Thanos (Josh Brolin) jedinou motivaci a to nastolit rovnováhu ve vesmíru. Proto chtěl nechat zemřít polovinu živých bytostí, aby druhá polovina mohla žít. V komiksovém universu se ale snažil ještě kvůli něčemu jinému, pokoušel se totiž zavděčit bytosti, která je známá jako Death. Jde totiž o někoho, koho Thanos miluje a uctívá.

Death je jednou z prvních bytostí vůbec a přestože na sebe obvykle bere podobu ženy, není ženou (ani mužem) v pravém slova smyslu. Tvůrci této postavy jsou Mike Friedrich a Jim Starlin a poprvé byla k vidění v komiksu Captain Marvel v roce 1973.

Death je schopna sebrat duši smrtelníkům a poslat ji "na druhou stranu" a stejně tak ji vrátit zpět. V marvelovském universu je jen velmi málo bytostí, kteří jsou před její mocí imunní. Death má velké množství uctívačů, kdy je jedním z těch nejvýraznějších Thanos. Právě jeho Death přivedla zpět k životu s tím, že po něm žádala, aby nastolil rovnováhu ve vesmíru, protože se obávala toho, že přelidnění pomalu povede k velké katastrofě.

Přestože Thanos dělal vše, aby se Death zavděčil, nikdy se mu to nepodařilo. Později se tak postavili proti sobě, ale Thanos to nevydržel dlouho a znovu se ji pokoušel okouzlit a získat její lásku. Což se mu po dlouhém snažení podařilo.

Ovšem, Death zaujal také někdo jiný a to Deadpool, protože jako jeden z mála smrtelníků s ní byl schopen komunikovat. Zájem Death o Deadpoola vyvolal žárlivost u Thanose, který Deadpoola proklel věčným životem, aby nemohl být s Death.

Death patří k nejmocnějším bytostem v marvelovském universu. Její moc je takřka neomezená, dokáže mávnutím ruky zničit celou realitu. Kromě toho disponuje neomezenými znalostmi.

Mimochodem, je možná trochu nefér označovat Death jako záporáka, obecně není zlá nebo dobrá, nicméně některé její činy z ní dělají zloducha.

Zdroj: CV, Wikipedia


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat