TOP 10: Záporáci, kteří by vytřeli s Thanosem podlahu - Aegis

Mocná kosmická entita, která je protivníkem Galactuse.

Postava jménem Aegis je poměrně mladá, poprvé se objevila v roce 2006 v komiksu Silver Surfer. Jejími tvůrci jsou Keith Giffen a Andrea DiVito.

Aegis je protivnicí dalšího mocného padoucha a to "Požírače světů" Galactuse. Aegis patří k takzvaným Proemial Gods, což jsou božské bytosti, které vznikly těsně po velkém třesku. Úkolem Aegis je zbavit vesmír všech odchylek od normálu. Tedy, pokud někdo neodpovídá tomu, co je běžné, pak by se mohl stát obětí Aegis.

Aegis byla jednou z těch, kdo se přidali k dalšímu z Proemial Gods jménem Diableri, který chtěl přetvořit vesmír podle sebe. Nicméně se on a jeho spolubojovníci dostali do sporu s Galactusem, který Diableriho zabil a Aegis a další bohy uvěznil na dlouhá staletí.

Poté, co se Aegis dostala na svobodu, spojila se s Thanosem, aby společně porazili Galactuse. Což se také povedlo.

Galactus později uprchl ze svého vězení a pověřil svého posla Silver Surfera, aby Aegis a jejího společníka Tenebrouse zabil. Dvojice ale Silver Surfera rychle porazila, nicméně ten dokázal vyslat silnou energetickou vlnu, která je zdánlivě zabila. Nicméně později se oba objevili živí a zdraví.

Schopnosti Aegis nikdy nebyly přesně definovány, ovšem jsou údajně na úrovni Galactuse, což je jedna z nemocnějších bytostí vůbec. Aegis dokáže manipulovat s ohromným množství kosmické energie a organizace Nova Corps Aegis definuje jako univerzální, což znamená, že je extrémním nebezpečím pro veškerý život ve vesmíru.

Zdroj: CV, Wikipedia
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat