TOP 10: Záporáci, kteří by vytřeli s Thanosem podlahun - Magus

Dvojník Adama Warlocka umí nadělat slušnou paseku.

A máme tu závěrečného padoucha v naší sérii deseti záporáků, kteří by vytřeli s Thanosem podlahu. Jde o Maguse, kterého vytvořil Jim Starlin a představen byl v komiksu Strange Tales v roce 1975.

Magus věří, že je bohem a tak se on a jeho následovníci vydali na misi, jejímž cílem bylo dobytí celé galaxie a také ji chtěli zbavit těch, které považovali za "nečisté". Každý, komu se Magusův plán nelíbil nebo ho neuctíval, měl být zničen.

Ukázalo se, že Magus je temnou verzí postavy známé jako Adam Warlock a tak se právě Adam rozhodl, že Maguse zastaví, protože je to jeho zodpovědnost zbavit svět nebezpečí, které reprezentuje jeho temná stránka.

Adam Warlock tak s pomocí Gamory, trolla Pipa a dokonce i Thanose cestoval do minulosti, kde uvěznil Maguse v Kamenu nekonečna Soul Stone.

Magus se pokusil během svého působení v marvelovském universu realizovat několik zajímavých plánů. Například se mu podařilo vytvořit dvojníky hromady hrdinů a záporáků a hodlal jimi nahradit jejich předlohy a ovládnout vesmír.

Také získal Kameny nekonečna, ale jeden z nich byl nahrazen neškodnou kopií, takže Magus neměl k dispozici veškerou jejich moc.

Nicméně, jak bylo řečeno, byl nakonec uvězněn v Soul Stone. Později se mu podařilo uniknout, ale opět byl uvězněn a přemístěn na místo známé jako Kdovíkde.

Magus má stejné schopnosti jako Adam Warlock, je tedy extrémně silný, odolný a disponuje nadlidskými reflexy. Kromě toho dokáže dýchat ve vesmíru, vytvářet iluze, teleportovat se nebo létat.

Navíc je schopen ovládat kosmickou energii a pokud má dostatek následovníků, je její množství v podstatě neomezené. Plus je vynikajícím bojovníkem beze zbraně.

Magus se zatím v hraných filmech neobjevil, ale ve druhých Strážcích Galaxie (2017) byl naznačen příchod Adama Warlocka.

Zdroj: CV, Wikipedia
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat