TOP 10: Záporáci, kteří by vytřeli s Thanosem podlahu - Super-Adaptoid

Padouch, který dokáže napodobit schopnosti ostatní.

Ne každá schopnost musí být originální. Ale to neznamená, že není nebezpečná. Důkazem je Super-Adaptoid. Jeho tvůrci jsou Stan Lee, Gene Colan a Jack Kirby, kteří ho představili v roce 1966 v komiksu Tales of Suspense.

V komiksu Super-Adaptoida stvořila organizace vědců/padouchů známá jako A.I.M. Byl stvořen s účelem porazit Kapitána Ameriku. To se mu ovšem nepodařilo. Ale Super-Adaptoid to nevzdal a stal se výrazným protivníkem Avengers a X-Menů.

A byť často stojí proti přesile, neznamená to, že není pro superhrdiny velkou hrozbou. Super-Adaptoid totiž dokáže absorbovat schopnosti ostatních, pokud se jich dotkne. Kromě jiných vstřebal schopnosti Kapitána Ameriky, Captain Marvel, Quicksilvera, Red Skulla, Scarlet Witch nebo Spider-Mana.

V určité době byl natolik mocný, že měl téměř božskou sílu a byl extrémně velkou hrozbou pro každého, kdo se mu rozhodl postavit. Ze Super-Adaptoida se tak stal velmi výrazný padouch, který dokázal napodobit schopnosti desítek a desítek postav z marvelovského universa.

Nebylo by tak od věci ho představit i v některé z budoucích marvelovek. Ovšem, zatím byl k vidění jen ve videohrách a kreslených seriálech. Třeba se ho ale dočkáme také v "hrané" verzi, i pro ty nejmocnější hrdiny by totiž byl víc než důstojným soupeřem.

Zdroj: CV, Wikipedia
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat