TOP 10: Záporáci, kteří by vytřeli s Thanosem podlahu - Dormammu

Vládce Temné dimenze je někým, s kým je nutné počítat.

I další padouch, o kterém bude řeč, už byl divákům představen. Konkrétně ve filmu Doctor Strange (2016). Jde o vládce Temné dimenze Dormammua.

Toho vytvořili Stan Lee a Steve Ditko, poprvé se ukázal v komiksu Strange Tales v roce 1964. Dormammu je členem rasy známé jako Faltine. Nicméně Dormammu a jeho sestra Umar byli ze své dimenze vykázáni, protože spáchali zločin, který je srovnatelný s vraždou.

Sourozenci poté našli útočiště v Temné dimenzi, kde radili jejímu vládci králi Olnarovi. Tomu pomohli získávat další říše, ale během pokusu o dobytí jedné z nich Olnar zemřel a toho dvojice využila a ujala se vlády. Po několika stoletích ale Dormammu  svou sestru vyhnal a začal vládnout sám.

Dormammu patří k nejmocnějším bytostem v marvelovském universu a je jedním z nejsilnějších uživatelů magie vůbec. Kromě toho je nesmrtelný, protože jeho tělo je tvořeno mystickou energií. Jeho schopnosti zahrnují například vysílání magických výbojů, teleportaci, vytváření magických štítů, cestování v čase, transformace hmoty a hromada dalších talentů. Kromě toho má k dispozici armádu tvořenou různými mocnými bytostmi.

Dormammu byl dlouhé roky především součástí komiksů s Doctorem Strangem, ale postupem času se začal objevovat i v dalších příběhových linkách jiných postav a získal si velmi slušnou popularitu, která z něj udělala jednoho z nejoblíbenějších padouchů.

Není tak divu, že kromě komiksu byl k vidění v kreslených seriálech, filmech, zmíněném hraném filmu, videohrách a kromě toho se prodávají jeho akční figurky a další sběratelské předměty.

A dá se čekat to, že se objeví i v dalších marvelovských filmech s ohledem na to, že v prvním Doctor Strange zničen nebyl (což je v podstatě nemožné).

Zdroj: CV, Wikipedia
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

1 komentářů: