TOP 10: Záporáci, kteří by s Thanosem vytřeli podlahu - Hela

Bohyně smrti byla v komiksu jeho spojenkyní.

Helu už známe, sestra Thora (Chris Hemsworth) nám byla představena ve filmu Thor: Ragnarok (2017) v podání skvělé Cate Blanchett.

A bylo nám ukázáno, že je to hodně mocná madam, která byla silnější než Thor a bez mrknutí oka porazila asgardskou armádu.

I její komiksová podoba je extrémně silná, možná mocnější než ta filmová. Nicméně, v komiksovém světě je Hela dcerou Lokiho, totožná je skutečnost, že je také bohyní smrti, stejně jako jeho filmová verze.

Helu stvořila dvojice Stan Lee a Jack Kirby. Pánové se inspirovali u severské mytologie. Hela se poprvé objevila v roce 1964 v komiksu Journey into Mystery.

Hela je vládkyní říše Hel (a také Niffleheim), kam putují duše zemřelých, ovšem jen těch, kteří nepadli jako hrdinové. Ti, kteří ano zamíří do Valhally, na kterou dohlíží Odin. A Hela je posedlá tím, aby Valhallu získala.

Což se jí ale nepodařilo. Nicméně, nakonec přispěla k tomu, že propukl takzvaný Ragnarok, během něhož zemřela. Ale později byla vzkříšena.

Ostatně, jde o bohyni smrti, takže je nejen těžké ji zabít, ale pokud se to podaří, je skoro nemožné ji udržet mrtvou.

Jedna z věcí, která ji rozhodně nezabije, je čas, protože je nesmrtelná. Kromě toho je jedním z nejsilnějších obyvatel Asgardu, unese až 100 tun, je to vynikající bojovnice se zbraněmi i bez. Pravdou ale je, že se často přímo nezapojuje do boje, spíše sází na to, že dokáže oživit mrtvé, kteří za ni udělají špinavou práci.

Navíc Hela ovládá mystickou energii, která ji umožňuje provádět kousky jako je létání nebo ve vteřině zabít smrtelníka. Navíc umí cestovat ve své astrální podobě napříč dimenzemi.

V komiksu se cesty Hely a Thanose propletly, ale nebyli nepřátelé. Což není překvapením, Thanos je zamilovaný do bytosti známé jako Death (Smrti) a Hela je bohyní smrti, takže mají hodně společného.

Ovšem, pokud by se postavili proti sobě (a Thanose neměl k dispozici všechny Kameny nekonečna), je více než pravděpodobné, že by ho Hela porazila.

Zdroj: CV, Wikipedia
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat