TOP 10: Záporáci, kteří by s Thanosem vytřeli podlahu - Kang

Kdo by byl kvalitním nástupcem Thanose?

Pokračuje v našem seriálu o padouších, kteří by v Marvelovském filmovém universu mohli nahradit Thanose (Josh Brolin). Dnes tu máme Kanga.

Kang, známý také jako Kang the Conquerer (Kang Dobyvatel) je "dítkem" Jacka Kirbyho a Stana Lee. Představen byl v roce 1963 v komiksu Fantastic Four.

Pravé jméno Kanga je Nathaniel Richards, předpokládá se tak, že je potomkem Reeda Richardse (Mr. Fantastic).

Kang pochází z roku 3 000, kde studoval robotiku a byl velmi bystrým a inteligentním studentem. Nicméně byl také šikanován a došlo to tak daleko, že byl zraněn na krku a rok se musel léčit. Během této doby sledoval dějepisná videa a začal být posedlý historií.

Rozhodl se tak, že se pokusí cestovat v čase, což se mu také povedlo. Nicméně se mu zalíbilo ovlivňování reality a z původně zvědavého dobrodruha se pomalu stával právoplatný padouch.

Kang nemá žádné nadlidské schopnosti (kromě pomalejšího stárnutí), ovšem je extrémně inteligentní, ovládá technologii umožňující cestování v čase, kromě toho je to vynikající stratég, který je expertem na taktiku.

Ale často nestojí jen v pozadí a nekomanduje svou armádu, je schopen se přímo zapojit do boje. Má totiž brnění, díky kterému dokáže uzvednout až pět tun. Kromě toho umí generovat silové pole, které je tak odolné, že vydrží nukleární výbuch. Samozřejmě je brnění vybaveno množstvím různých zbraní. Kang má také k dispozici armádu poskládanou z různých bojovníků z mnoha částí galaxie.

Kang je častým protivníkem Avengerů a s ohledem na to, že dokáže cestovat v čase je schopen napáchat velké škody. A je více než důstojným soupeřem pro nejmocnější hrdiny. O tom svědčí fakt, že se mu podařilo unést velmi mocné hrdiny Visiona a Scarlet Witch.

Kang se zatím ve filmech neobjevil, ale byl k vidění v množství animovaných seriálů.

Zdroj: CV
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat