TOP 10: Záporáci, kteří by s Thanosem vytřeli podlahu - Ultron

Filmová verze byla slabší než komiksová, která je mnohem nebezpečnější.

Pokračujeme v přehledu padouchů, kteří by mohli nahradit Thanose (Josh Brolin) po jeho porážce v Avengers: Endgame (2019).

Dnes se zaměříme na někoho, koho už filmoví fandové znají a to Ultrona (James Spader). Ten byl ústředním zloduchem v Avengers: Age of Ultron (2015) a byl relativně nebezpečný, ale rozhodně ne tak jako jeho komiksová verze.

A jelikož jde o umělou inteligenci, kterou není snadné zabít, spekuluje se o tom, že by se mohl vrátit. Pokud ano, nebylo by to úplně od věci. Možná by ale bylo lepší, kdyby působil jako vedlejší zloduch, ne hlavní.

Nicméně, pokud se zaměříme na komiksovou podobu Ultrona, tak tu stvořila dvojce Roy Thomas a John Buscema a premiéru měl v roce 1968 v komiksu The Avengers.

V kreslené podobě není jeho stvořitelem Iron Man, ale Hank Pym (Ant-Man), nicméně má Ultron podobný cíl, jako jeho filmová podoba. Chce zničit lidstvo, které nenávidí.

V tom se mu samozřejmě snaží zabránit superhrdinové v čele s Avengers. A tak Ultron vytvoří organizaci Masters of Evil, která je poskládána z mocných záporáků.

Ultron se tak stává nebezpečnou bytostí, která ohrožuje lidstvo a navíc stvoří androida jménem Vision, který mu má pomáhat. Vision se ale nakonec proti svému tvůrci obrátí a přidá se na stranu "těch dobrých".

Ultron je několikrát poražen, respektive jeho tělo, ale to pro něj nepředstavuje větší problém, protože si nechává vyrábět nové fyzické schránky.

Kromě toho donutí Hanka Pyma, aby stvořil Jocastu, což je robotická bytost inspirovaná Pymovou ženou, která je známá jako Wasp. Jocastu ale zničí Scarlet Witch.

Ultron nadále pokračuje ve své snaze zničit lidstvo, ale nepodaří se mu to a nakonec je poražen a jeho tělo (verze s bijícím srdcem) je vyslána do hlubokého vesmíru.

Pokud jde o schopnosti Ultrona, tak je těžké je definovat, protože každé z jeho mnoha těl má trošku jiné talenty. Ale obvykle jsou mezi nimi velmi silné energetické paprsky, extrémně odolné tělo (vyrobené například z Adamantia, což je kov, kterým je potažena kostra Wolverina), schopnost ovládat technologie silou vůle a také nadlidská síla.

Zdroj: CV
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat