TOP 10: Záporáci, kteří by s Thanosem vytřeli podlahu - Doctor Doom

Kteří padouchové jsou nebezpečnější než Thanos?

Film Avengers: Endgame (2019) ukončil takzvanou Infinity ságu, která trvala cca 10 let a obsahuje více než 2 desítky filmů.

Hlavním padouchem Infinity ságy byl samozřejmě Thanos (Josh Brolin). Ale v Endgame byl poražen a tak se bude muset v Marvelovském filmovém universu objevit nový velký zloduch, který bude hrdinům zatápět.

Vybral jsem deset záporáků, kteří jsou nebezpečnější než Thanos (samozřejmě, platí to, pokud nemá všechny Kameny nekonečna) a mohli by tak být jeho dobrými nástupci.

Dnes si představíme Victora Von Dooma alias Doctora Dooma. Ten se představil v roce 1962 a to v komiksu The Fantastic Four. Jeho tvůrci jsou Stan Lee a Jack Kirby.

Doctor Doom patří i nejikoničtějším záporákům od Marvelu a jde o ústředního protivníka Fantastické čtyřky.

Victor se narodil cikánskému páru a to ve fiktivní evropské zemičce jménem Latveria. Matka Victora se zabývala magií a otec byl lékař. Oba ale zemřeli. Victora se tak ujal kamarád jeho otce Boris.

Později se Victorovi podařilo najít knihy a zápisky jeho matky a začal studovat mystická umění. Kromě toho se ale věnoval také vědě. Nastoupil na Empire State University, kde se setkal s Reedem Richardsem (budoucím Mr. Fantasticem). Pojil je zvláštní vztah, který byl částečně přátelský, ale také byli rivalové.

Victor začal pracovat na vynálezu, který by zachránil jeho matku z rukou démonického Mephista. Už se o to pokoušel dříve s pomocí magie, když se to nepodařilo, vsadil na vědu. Reed ho ale varoval, že jeho výpočty nejsou správné. Victor ho neposlouchal, což vedlo k tomu, že jeho přístroj vybuchl, zohavil mu tvář a navíc byl Victor vyhozen z univerzity.

Victor se vydal do Tibetu, kde trávil čas s mnichy. Ti mu pomohli vyrobit jeho brnění. Později se Victor, známý už jako Doctor Doom vrátil do Latverie, kterou s pomocí násilí ovládl a udělal z ní obávanou zemi.

Jak bylo řečeno, Doctor Doom se věnoval studiu magie. Nejdříve nebyl příliš zdatný, ale postupem času se zlepšoval a to především v temných uměních a sám Doctor Strange ho považuje za jednoho z nejmocnějších uživatelů magie.

Ovšem, za největší zbraň Doctora Dooma je považován jeho intelekt, který je na úrovni génia. Je označován za jednoho z nejchytřejších obyvatel Země. Byl schopen vytvořit přístroj na cestování v čase, dokázal lidem poskytnout superschopnosti nebo vytvořit armádu robotů.

Doctor Doom se nám ve filmovém světě už představil. Konkrétně ve třech projektech. V prvních dvou ho hrál Julian McMahon, v rebootu z roku 2015 ho ztvárnil Toby Kebbell. V obou případech šlo o někoho, kdo sázel na vědu, žádné magické talenty neměl. A v obou případech byl také výrazně slabší než v komiksech.

Aktuálně ale drží práva na tuhle postavu Disney (patří mu i Marvel) a ne společnost Fox jako v minulosti a dá se tušit, že Dooma Disney dříve nebo později ve svých filmech použije. A snad tentokrát půjde o verzi, která se bude blížit komiksové předloze.

Zdroj: CV
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat