Ne, to není vtip, Halle Berry je podle hlasování diváků nejoblíbenější Catwoman

A to za roli dostala Zlatou malinu.

Catwoman se zatím dočkala tří hraných filmových verzí (pokud nepočítáme filmovou verzi z roku 1966, která je rozšířením seriálu). Tou první byla Michelle Pfeiffer ve filmu Batman se vrací (1992), druhou Halle Berry v propadáku Catwoman (2004) a třetí Anne Hathaway v Temný rytíř povstal (ve filmu nikdy nezazněla přezdívka Catwoman).

A předpokládal jsem, že pokud bych se zeptal lidí, kteří všechny tři filmy viděli, jak by seřadili všechny představitelky Catwoman podle oblíbenosti, tak by bylo většinou pořadí 1. Michelle Pfeiffer, 2. Anne Hathaway a 3. Halle Berry.

Ovšem, anketa serveru THR, které se zúčastnilo více než 2 200 lidí, dopadla jinak. Podle hlasujících, kteří rozhodovali, které herečky podaly nejsympatičtější a nejméně sympatický výkon, je pořadí následující:

3. Anne Hathaway

2. Michelle Pfeiffer

1. Halle Berry

Pro mě jde o překvapivý výsledek, věřil jsem, že favoritkou je Michelle, jejíž výkon byl fantastický, nicméně podle hlasujících podala nejpříjemnější herecký výkon Halle. Ovšem, rozdíl mezi prvním a druhým místem je minimálně, Halle získala 42 % hlasů, Michelle 41 % hlasů.

Možná si vzpomínáte, že Halle dostala za roli v Catwoman cenu Zlatou malinu, která je jakýmsi protipólem Oscarů a udílí se "nejhorším výkonům" a je na místě zmínit, že herečka byla jednou z mála, kdo si pro cenu přišel osobně.

A jaké je tedy vysvětlení, že Halle zabodovala? Podle všeho nejde o vtip ze strany hlasujících, ani o jakousi řízenou kampaň, ale o skutečnost, že lidé spíše hlasovali pro to, jak sympatický je jim herec, ne pro filmovou postavu jako takovou.

Mimochodem je možné, že nám přibude další Catwoman, protože se šeptá o tom, že v plánované sólovce mladého Batmana (premiéra v roce 2021) by se měla objevit. Zatím ale není jasné, kdo ji ztvární.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat