Avengers: Endgame - Šéf Marvelu reaguje na kritiku představení první gay postavy

Co k tomu Kevin Feige dodal?

Avengers: Endgame (2019) byla představena první homosexuální postava Marvelovského filmového universa. 

Nešlo o ústřední postavu, ale o jednoho z přítomných na terapeutickém sezení Stevea Rogerse (Chris Evans). Daný muž dokonce nemá ani jméno (v titulcích bylo uvedenou pouze "truchlící muž"), ale bylo jasně stanoveno, že je gay, což z něj dělá prvního homosexuálního jedince v Marvelovském filmovém universu, o kterém to víme. 

Nicméně scéna s tímto jedincem (kterého ztvárnil spolurežisér Joe Russo) nebyla přijata úplně pozitivně. Ne proto, že šlo o homosexuála, ale proto, že se jednalo o velmi malou roli, přestože Marvel naznačoval, že jeho filmy budou nabízet víc a víc rozmanité postavy. Lidé si prostě představovali něco výraznějšího, než tenhle okamžik. 

Co k tomu dodal prezident Marvel Studios Kevin Feige?

"Nikdy nebylo v plánu, že půjde o první postavu, na kterou se budeme soustředit. Prostě to mělo být normální věcí, věcí, která je součástí života, něco, co je prostě fakt. A líbilo se mi, že náš hrdina Steve Rogers to vnímal bez mrknutí oka. Je to prostě realita a [Steve Rogers] soucítil s jeho ztrátou a rozuměl tomu, že chce dát znovu dohromady svůj život. Neměl to být nikdy náš první hrdina. Ale hádám, že proto, že se jedná o první odkaz na gay postavu, zaměřilo se na to velké množství pozornosti."

Očekává se, že první homosexuální hrdina bude představen v plánované týmovce The Eternals. Původně mělo být v Thor: Ragnarok (2017) ukázáno, že je Valkýra (Tessa Thompson) bisexuální, ale scéna, která to dávala vědět, byla vystřižena. "Truchlící muž" byl tak prvním, o kom se publikum dozvědělo, že preferuje stejné pohlaví.



Zdroj: io9
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat