Avengers: Endgame - Po internetu koluje pirátská verze filmu, která není tak "gay" a "zženštilá"

Co k tomu říct.

Dnešní doba je zvláštní. Někteří lidé bojují za práva národnostních a sexuálních menšin a žen, protože mají pocit, že jsou utlačovaní, jiní lidé zase peskují, že už je toho moc a že zmíněné skupiny jsou příliš protežovány a je jim věnováno přehnané množství pozornosti.

Do druhé skupiny zřejmě patří anonymní člověk, který nechal po internetu kolovat sestříhanou verzi hitovky Avengers: Endgame (2019), ve které chybí spousta momentů, které daná osoba považovala za příliš "zženštilé" nebo "gay".

Například zmizely všechny záběry s Captain Marvel (Brie Larson) nebo moment, kdy Clint Barton/Hawkeye (Jeremy Renner) učí svou dceru Lilu (Ava Russo) střílet z luku, protože ženy by měly nechat bojování na mužích a soustředit se na to, jak být správnou manželkou (předpokládám, že je tím míněno, že by měly zůstat u plotny a nebo se věnovat pletení).

Kromě toho bylo odstraněno pár chvilek s Black Pantherem (Chadwick Boseman), protože není tak důležitý (je sice pravda, že ve filmu neměl až tak velkou roli, ale něco mi říká, že skutečným důvodem pro sestříhání jeho scén je barva jeho pleti).

A samozřejmě byla vyseknut týmový moment ženských superhrdinek, které se rozhodly pomoci Spider-Manovi (Tom Holland). Proč? Protože přece chlap nepotřebuje, aby ho zachraňovaly ženy. Navíc zmizely scény, kde se objímali mužští hrdinové, protože to je prostě moc "gay" a "zženštilé".

Je mi jasné, že někteří lidé podobnou verzi filmu ocení, ale mně to přijde smutné. Co vám?



Zdroj: NPR
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat