Terminátor: Temný osud - Teaser na další "terminátoří" film je dost rozpačitý

Není to úplně ono.

Posledních několik filmů ze série Terminátor příliš parády nenadělo. Recenzenti a diváci z nich nadšení nebyli a tržby rekordy nezdolávaly.

Situaci nezachránil ani zatím poslední projekt Terminator Genisys z roku 2015. Nebylo tak jasné, co bude se sérií dál a tak nějak se počítalo s tím, že zůstane chvíli u ledu.

Pak se ale začalo proslýchat, že by se na dalším filmu (nebo filmech) chtěl intenzivněji podílet duchovní otec značky Terminátor James Cameron. Ovšem, ne jako režisér, ale jako producent.

Právě tuhle funkci vykonává u novému dílu Terminátor: Temný osud, který ignoruje všechny filmy po Terminátor 2: Den zúčtování (1991). Což je trošku nefér vůči Vzpouře strojů (2003), ta byla povedená, ale pravda, následující projekty ne.

Prostě a jednoduše, Temný osud navazuje na Den zúčtování a tak se můžeme těšit například na návrat Sarah Connor (Linda Hamilton). Právě ta je jednou z nejpůsobivějších věcí na novém teaseru. Kromě toho to je ještě dobře zvolená hudba, ale zbytek je trošku rozpačitý.

Upřímně řečeno to vypadá na další lehce zaměnitelný sci-fi film s překvapivě nedoladěnými triky. Rozhodně to nepůsobí bombasticky, ale také ne sympaticky staromilsky, efekty prostě nejsou příjemně retro, jsou nedoladěné.

Nové typy terminátorů mají potenciál, ale těžko říct, zda bude využit, teaser nestačí k tomu, aby si člověk udělal pořádný obrázek.

Snad budou další upoutávky zajímavější, takhle mě nechala chladným. Premiéra je naplánovaná na 31. října.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat