Pokud by Kapitán Amerika chtěl, zvedl by Thorovo kladivo už dávno

Potvrdil to šéf Marvelu.

V Avengers: Endgame (2019) jsme byli během finálního střetu s Thanosem (Josh Brolin) svědky toho, že Steve Rogers/Kapitán Amerika (Chris Evans) bez problémů zvedl Thorovo kladivo Mjolnir. A jak víme, používat ho může jen ten, kdo je toho hoden.

Ovšem, nebylo to poprvé, co se ho Kapitán Amerika pokoušel zdvihnout. Steve to otestoval už v Avengers: Age of Ultron (2015). Tam se mu sice jako jedinému podařilo s ním malinko pohnout, ale to bylo vše.

Je tu tak logická otázka, co se změnilo? Proč ho nyní mohl používat? Stal se snad hoden až po událostech v Age of Ultron?

Odpověď nabídl prezident Marvel Studios Kevin Feige, který prohlásil:

"Věříme, že toho byl vždy hoden a v Age of Ultron byl zdvořilý."

K tématu se vyjádřil i jeden z režisérů Endgame Joe Russo:

"Myslím si, že každý, kdo je marvelovským fandou v momentě, kdy Kapitán zkoušel zvednout kladivo, hluboko ve svém srdci cítil, že je toho hoden a že by ho potencionálně mohl zvednout a bylo by to něco výjimečného, pokud by to jednoho dne udělal. A měli jsme pocit, že můžeme pro publikum vytvořit zábavný moment, pokud nabídneme drama, které se týká toho, že zdvihl kladivo a poté 30 vteřin nakopával zadek Thanosovi."

Povedlo se, byla to hodně působivá chvilka, která divákům jistě udělala radost. Stejně jako zjištění, že Steve Rogers byl hoden už dávno předtím, než dal zabrat Thanosovi.


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat