Nelíbil se vám konec Hry o trůny? George R.R. Martin ho prý odsouhlasil. A chystají se 4 knihy o Harry Potterovi

Trocha knižních zajímavostí.

Osmá a současně poslední řada Hry o trůny nedopadla zrovna tak, jak si asi mnozí představovali. Plno lidí nebylo spokojený s tím, jak se chovaly některé postavy, nelíbili se jim logické kiksy a ne všichni byli nadšení ze závěru.

Většinou se to vyčítá dvojici David Benioff a D.B. Weiss, což jsou showrunneři, scenáristé a také režiséři několika epizod, včetně té poslední.

SOUVISEJÍCÍ: PĚT NEJVÍCE ŠOKUJÍCÍCH VĚCÍ Z POSLEDNÍ ŘADY HRY O TRŮNY

Logicky tak nespokojení lidé míří své výtky právě na ně. Speciálně pak s ohledem na to, že seriál dějově předběhl knihy, takže úlety nelze vyčítat jejich autorovi Georgu R.R. Martinovi.

Ovšem, minimálně pokud jde o konec, nemají ho na svědomí jen Weiss a Benioff, ale odsouhlasil ho i autor knižní předlohy George R.R. Martin. Prohlásil to představitel Brana Starka Isaac Hempstead Wright:

"David a Dan mi řekli, že tu byly dvě věci, které George R.R. Martin plánoval pro Brana a to odhalení v případě Hodora a to, že bude králem. Je něco speciálního být součástí něčeho, co je částí Georgeovy vize. Byl to opravdu hezký způsob, jak to ukončit."

I sám Martin tedy chtěl, aby se Bran stal králem. Nicméně, to asi nebyl největší problém poslední řady, ta trpěla jinými bolístkami. Ale s tím už se nic nedá dělat, i když kvůli tomu vznikla petice, tak se určitě přetáčet nebude.

Když už jsme se začali bavit o knižním světa, tak mám dobrou zprávu pro fandy Harry Pottera. Jeho autorka J. K. Rowling chystá další čtveřici knih. Ale než začnete juchat, nebude se jednat o pokračování jeho dobrodružství, nepůjde o fantasy knihy. Na oficiálním twitterovém účtu Pottermore se objevilo následující sdělení:

"Zajímalo vás někdy, odkud skutečně pochází magie? Představujeme knihy Harry Potter: A Journey Through - krátké eknihy, které adaptují audioknihu Harry Potter: A History of Magic a jsou inspirovány stejnojmennou výstavu v Britské knihovně."

Každá z knih bude inspirovaná některým z předmětů, které se vyučovaly v Bradavicích a zamíří do historie a folklóru, aby ukázaly, co posloužilo jako inspirace pro svět Harryho Pottera. První dvě knihy se (zatím v angličtině) dostanou na pulty 27. června, u zbývajících dvou není jasné, kdy zamíří do prodeje.


Zdroj: EW
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat