Hlavní důvod, proč byly natočeny filmy Avengers: Infinity War a Endgame těsně za sebou? Platy herců

Některé hvězdy si přišly na desítky milionů dolarů.

Dostali jsme se do doby, kdy jednu z největších položek rozpočtu filmu tvoří výplaty herců. A to platí i pro marvelovské projekty. Například v případě Avengers: Infinity War (2018) si takový Robert Downey Jr. údajně přišel na nějakých 75 milionů dolarů (nešlo jen o výplatu, ale i bonusy za tržby). A ostatní hlavní hvězdy také dostaly platy, které měly šest až sedm nul.

Jde tak o velký finanční nápor a právě o tom se rozpovídal jeden z režisérů Avengers: Endgame (2019) Anthony Russoe:

"V případě tohoto filmu to byl velký finanční problém, což bylo zřejmé ze skutečnosti, že jsme točili tyhle dva filmy za sebou. Hlavní motivací natočit je za sebou tímto způsobem bylo to, že jsme mohli nahustit hereckou práci, takže jsme jsme si je v podstatě zaplatili pro jeden a část dalšího filmu, místo toho, abychom si je zaplatili na dva. Společnosti Marvel a Disney byly schopny dát dohromady dohody s těmito herci, protože jsme vytvořili úspornější časový závazek. To byl jediný důvod, proč jsme ty filmy točili tímto způsobem. Samozřejmě to pro mě a Joea byla velká umělecká příležitost, odvyprávět příběhy všech těchto úžasných postav a úžasných herců. Všechno ostatní, co se týče sloučení těchto filmů dohromady bylo nevýhodou. Bylo to opravdu těžké. Každý z těchto filmů byl nejnáročnější, nejkomplexnější film, který jsme kdy natočili a dělat je těsně za sebou, to byl opravdu děsivý úkol."

Jinak řečeno, povedlo se vyjednat to, že herci nedostanou dva plné platy, ale jeden a část, protože se filmy natáčely těsně za sebou. Původní plán byl dokonce natočit je společně, ale to se ukázalo jako příliš náročné, takže vznikly těsně za sebou. I tak se dá ale tušit, že si hlavní hvězdy přisypaly do kasičky velmi pěkné částky.



Zdroj: THR

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat