Bucky věděl, že z něj nestane další Kapitán Amerika

Prozradili to scenáristé.

V Avengers: Endgame (2019) jsme se rozloučili se Stevem Rogersem/Kapitánem Amerikou (Chris Evans). To se tušilo už před premiérou, Chrisovi skončila smlouva s Marvelem.

A tušilo se také to, že by Steve mohl předat žezlo (rozumějte štít) Kapitána Ameriky někomu jinému. Nejvíce se mluvilo o Buckym Barnesovi (Sebastian Stan) a Samu Wilsonovi (Anthony Mackie).

Nakonec to byl druhý zmíněný a některé lidi zklamalo, že volba nepadla na Buckyho. Tvůrci sice vysvětlili, proč právě on není novým Kapitánem Amerikou a jejich důvody jsou pochopitelné, ale i tak je to nemalému množství fandů líto.

SOUVISEJÍCÍ: TVŮRCI VYSVĚTLILI, PROČ NENÍ NOVÝM KAPITÁNEM AMERIKOU BUCKY

Nicméně, scenáristé Christopher Markus a Stephen McFeely prozradili, že Bucky věděl, že nebude novým Kapitánem Amerikou:

"Ano. Ano. Naším předpokladem je, že on a Steve měli dlouhý rozhovor předtím, než se Steve vrátil," poznamenal Stephen.

"Je velmi těžké dát to Buckymu. I když ho zbožňujeme, kráčel po temné cestě a vzpamatovává se z toho. Sam je skutečně tím, kdo stojí vzpřímeně. Určitě to nebyla příliš těžká volba. Myslím, že na Buckyho čeká mnohem více příběhů, pokud bude Buckym, protože jde o někoho, kdo se vydal na cestu vykoupení. A Sam do této nové role vystoupal," věří Markus.

K čemuž McFeely dodal:

"Je jisté, že pokud by Bucky dostal štít, poskytlo by to spoustu nového materiálu pro příběh. Nevím, zda to platí i pro Sama. A znovu, chystá se seriál pro streamovací službu [Disney+] A nevím, co mají v plánu, ale Sam v roli Kapitána Ameriky, jak se kvůli tomu cítí a Bucky, který pracuje s nebo má nějaký vztah k Hydře, to si myslím, že je velmi lákavé. A připomínám, Bucky se musí vypořádat s minulostí, kdy byla ovládána jeho mysl. Kapitán Amerika vždy reprezentoval tu nejlepší myšlenku Ameriky, víte? A dát to afroameričanovi... to je skvělé. Neplácáme se po zádech, jen říkám, že to ukazuje na lepší Ameriku."

Byl zmíněn seriál, který bude mapovat právě osudy Buckyho a Sama. Nicméně zatím není úplně jasné, do kterého období bude zasazen. Uvidíme, zda v seriálu uvidíme Sama jako nového Kapitána nebo se tvůrci vydají jiným směrem.




Zdroj: Variety
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat