Avengers: Endgame - Režiséři vysvětlili, proč se Thor dočkal tak nečekané proměny

Bratři Russoové se rozpovídali o tom, co se stalo s asgardským bohem. POZOR, SPOILERY!!!

Na události v Avengers: Infinity War (2018) reagovali přeživší různě. Každý se s tím vyrovnával jinak. Hodně překvapivě se s tím vypořádával Thor (Chris Hemsworth). Ze svalnatého asgardského boha se v Avengers: Endgame (2019) stal oplácaný "hipík".

Šlo o úsměvný prvek, který některé pobavil, ale jiní z něj úplně nadšení nebylo. Což se ostatně dalo čekat. A režiséři filmu bratři Russoové se rozhodli právě o Thorově proměně promluvit:

"Jak se každý vypořádává se smutkem? Chtěli jsme, aby to každý zpracovával velmi odlišným způsobem. A Thor je nesmírně tragickou postavou, který byl ovlivněn dobou, kdy byl jako chlapec vychováván tak, že z něj bude král. Jak daleko může jít tahle postava, tento bůh? Speciálně někdo, kdo vypadá jako Chris Hemsworth?" zeptal se Joe Russoe.

Jeho bratr Anthony dodal: "I když je ve filmu spousta zábavy pramenící z jeho fyzického vzhledu, není to vtípek. Je to projev toho, kde se jeho postava nachází a domníváme se, že je to jeden z aspektů, se kterým se dá nejvíce ztotožnit. Tím chci říct, je to velmi běžná reakce na deprese a bolest."

"Co se stane, když začne být postava extrémně vzteklá a začne trestat sama sebe a dál nejeví zájem? Co se mu stane? Teď je z něj alkoholik, už ho nic nezajímá. Nestará se ani sám o sebe. To je důvod, proč jsme ho nevrátili do původního stavu. Je to zkušenost, která s ním zůstane. Ve filmu mohl udělat nějaké napravení škod a udělal nějaký pokrok, ale zkušenost, která vedla k jeho fyzickému stavu je s ním stále a skrývá se za tím delší cesta. A nevím, jaká cesta je to pro něj," pokračoval Joe.

Dá se tušit, že i po tomto vysvětlení, které rozhodně nepostrádá smysl, budou někteří dál peskovat, protože Thor už nemá břišáky, ale "bachor". Nicméně když si člověk odmyslí humorné scénky, které se jeho vzhledu týkaly, tak jde o opravdu o pochopitelnou reakci na to, že se půlka galaxie změnila v prach.

Jak to bude s Thorem dál, to se zatím neví. Chrisovi skončila smlouva s Marvelem, ale nechal se slyšet, že by si roli klidně znovu zopakoval, tak uvidíme, zda bude mít šanci.



Zdroj: EW
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat