Avengers: Endgame - Režiséři prozradili, proč jsme utřeli "nudli" a nedočkali se potitulkové scény

Jaký k tomu byl důvod?

Nachytala se spousta lidí (včetně mě). O čem je řeč? O skutečnosti, že v Avengers: Endgame (2019) nebyla potitulkovou scénou. Mnoho z nás tak sedělo v kině dlouhé minuty a čekalo, ovšem zbytečně.

Většina lidí to asi brala s úsměvem, ale našli se i tací, kteří se kvůli tomu rozčilovali. A možná proto režiséři bratři Russoové vysvětlili, proč chyběla potitulková scéna, která by naznačila, co nás v Marvelovském filmovém universu čeká dál:

"Nikdy se s tím nepočítalo. Jmenuje se to 'Endgame' z nějakého důvodu. To je ono. To je konec. Kniha z marvelovského universa se v případě téhle kapitoly uzavírá a nová kniha bude napsána," poznamenal Joe Russo.

SOUVISEJÍCÍ: V AVENGERS: ENDGAME NEBYLA KLASICKÁ POTITULKOVÁ SCÉNA. ALE MALÉHO POMRKNUTÍ NA FANDY JSME SE DOČKALI

Aktuálně se zdá, že bratři Russoové nemají konkrétní plány na spolupráci s Marvelem, takže ona další kniha bude v rukou někoho jiného:

"Je to naše Endgame, alespoň prozatím. Nemáme žádné plány na další marvelovské filmy. Ale určitě k tomu může v určitém bodu v budoucnu dojít. Máme s nimi skvělý pracovní vztah a jsme velmi vášniví v případě toho, co děláme," prozradil Anthony Russo.

Nicméně, Endgame byla koncem takzvané Infinity ságy, která trvala 11 let a 22 filmů (jen pro informaci, koncem třetí fáze Marvelovského filmového universa, ale bude jiný film a to Spider-Man: Daleko od domova) a aktuálně také konec spolupráce Russoových s Marvelem. Tvůrci tak chtěli ukázat, že čtvrtí Avengers jsou tečkou za jednou velkou kapitolou a tím pádem nenabídli potitulkovou scénu, tedy až na malý odkaz na prvního Iron Mana (2008).


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat