Avengers: Endgame - Ve filmu byla potitulková scéna. Tedy něco takového

O čem je řeč?

Avengers: Endgame překvapili diváky v mnoha ohledech a obvykle v dobrém slova smyslu (byť své chyby film samozřejmě měl), ale jedna věc, která mnohé hodně naštvala (a dali to samozřejmě vědět na internetu) byla absence potitulkové scény.

Fandové dlouhé minuty čekali v kině a doufali, že po titulcích tvůrci ukáží malou ochutnávku toho, co pro nás připravuje budoucnost Marvelovského filmového universa, ale k ničemu takovému nedošlo.

Faktem ale je, že titulky nebyly úplně bez odkazů na jiné marvelovské projekty. Netřeba asi připomínat, že Avengers: Endgame jsou ukončením takzvané Infinity ságy, která trvala nějakých 11 let a obsahuje 22 filmů a tím pádem se tvůrci rozhodli nenabídnout klasickou potitulkovou scénu, ale malinký odkaz na úplný počátek Marvelovského filmového universa.

Pokud totiž budete pozorně poslouchat, uslyšíte na konci titulků jakýsi "kovový" zvuk. Je možné, že většina lidí tomu nepřikládala větší význam nebo si toho nevšimla, ale jde o odkaz na první film Iron Man (2008), konkrétně na moment, kdy si Tony Stark (Robert Downey Jr.) v zajetí vyráběl své  brnění Mark I.

Samozřejmě to asi není tak uspokojivé jako nějaká bombastická potitulková scéna, ale jde o milou připomínku toho, jak vlastně celé Marvelovské filmové universum odstartovalo a něco takového určitě fandové ocení.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat