Avengers: Endgame - Režisér je skoro zklamaný z rekordních tržeb. A Disney promítl film vojákům v Afghanistánu

Komiksové střípky.

Avengers: Endgame (2019) jsou v distribuci necelé dva týdny a už se jim podařilo zdolat hranici 2 miliard dolarů v případě celosvětových tržeb a tahle bombastická komiksovka je tak na dobré cestě stát se nejúspěšnějším filmem všech dob (už teď se chlubí cca 150 rekordy).

Člověk by si tak řekl, že tvůrci z toho budou mít radost. Ale jeden z režisérů Anthony Russo je z toho skoro zklamaný:

"Budu k vám upřímný. Jsem skoro zklamaný z toho, jak dobře si film vede, protože je to jako by tržby doslova dominovaly během rozhovorů a to není ta nejvíce zajímavá věc tohoto příběhu."

Jeho bratr Joe poznamenal: "Je to vždy o úhlu pohledu, pokud jde o tyto filmy a trh. Jak si vedly? Zdolaly rekord? Porazily předchozí film? To jsou věci, které jsou kritické pro život filmu. A samozřejmě jsme doufali, že to zdolá mezinárodní rekord. Protože to je tu příběhem, že? A poté doufáte a modlíte se, aby to zdolalo i rekord v případě domácích tržeb, který zatím držela Infinity War z minulého roku. Jinak by to upřímně pro některé lidi bylo zklamáním. Je to šílené, že na takový film jsou kladeny podobné požadavky."

Nedá se nic dělat, jde o komerční filmy a u toho je důležité, aby vydělával a je jasné, že se o tom prostě bude mluvit.

Mimochodem, společnost Disney (vlastní Marvel) se rozhodla, že promítne film americkým vojákům, kteří slouží v Afghánistánu. Inspirací pro tohle rozhodnutí byl tweet ženy jménem Kat Lancaster, jejíž manžel působí v Afghánistánu a tam rozhodně není snadné zaběhnout do kina. A tak Kat požádala šéfa firmy Disney Boba Igera, zda by bylo možné promítnout film americkým vojákům. Iger slíbil, že s tím zkusí něco udělat a očividně nelhal.

Prvního a druhého května totiž proběhla dvě promítání pro americké vojáky, k čemuž Iger dodal:

"Jsme nadšení z toho, že můžeme udělat něco speciálního pro naše vojáky v Afghánistánu, abychom pozvedli jejich morálku a ukázali náš vděk za jejich služby. Jsem vděčný Kate Lancaster za tento skvělý návrh a organizaci Army & Air Force Exchange Service za to, že nám pomohla s tím, aby se tohle mohlo uskutečnit."

Rozhodně je to ze strany Disneyho pěkný krok.


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat