Avengers: Endgame - Film to brzy natře Avatarovi a není to žádný tupý akční blockbuster

Tvrdí to tvůrce předlohy ke Hře o trůny.

Bylo jasné, že z Avengers: Endgame (2019) bude velký finanční úspěch (i když náklady byly astronomické, takže čistý zisk nebude tak úchvatný, jak by se mohlo na první pohled zdát). Spekulovalo se dokonce o tom, že by mohli překonat i Avatara (2009), který je s 2,79 miliardy aktuálně nejvýdělečnějším filmem všech dob.

Ale tenhle rekord asi neudrží už příliš dlouho, protože Avengers: Endgame překonali na celosvětových tržbách částku 2,5 miliardy dolarů a to za necelé tři týdny v distribuci. Je tak více méně jasné, že oněch necelých 300 milionů by měli čtvrtí Avengers utržit a usednout na trůn nejúspěšnějšího projektu.

Zlé jazyky by mohly tvrdit, že si tolik peněz "tupá akční podívaná" nezaslouží, ale takto označit Avengers není podle některých fér. Například podle George R.R. Martina, autora knižní ságy Píseň ledu a ohně, která posloužila jako inspirace pro seriál Hra o trůny.

A jelikož Martinova tvorba je proslulá svou komplexností a propracovaností, jeho slovo má váhu:

"Je tam spousta akce, ale není to jen velký hloupý akční film, kterých se v těchto dnech objevuje až příliš. Stan Lee by byl pyšný. Mohl někdy snít o tom, že všechny tyhle postavy, které on a Jack Kirby a Steve Ditko a zbytek marvelovský tým vytvořili na začátku 60. let budou jednoho dne dominovat globální kultuře? To je neuvěřitelný příběh. Endgame je neuvěřitelná. Poklona scenáristům a režisérům. Nemohu uvěřit, že dostali všechny tyhle postavy do jednoho filmu a poskytli jim to, co si zaslouží. Finální bitva byla epická, vzrušující, plná zvratů a překvapení... a zvláštně krásná. Ale opravdu na mě zapůsobily scény, které tomu předcházely. Začátek s Hawkeyem, scény s Ant-Manem, moment Tonyho Starka, kdy promlouval do helmy... a mnoho dalších..."

Tohle prohlášení muselo určitě udělat tvůrcům radost, když vás pochválí Martin, to už něco znamená.


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat