5 věcí z trailerů a prvních verzí scénáře, které se do Avengers: Endgame nedostaly

O co jsme byli ochuzeni?

Je běžné, že se filmové scénáře několikrát přepisují a některé momenty se do nich přidávají, jiné odstraňují. A stejně tak není úplně výjimečné, že v upoutávkách na filmy vidíme chvilky, které ve finálním sestřihu nejsou.

Někdy proto, že se tvůrci rozhodnou, že se daný moment do filmu nehodí, jindy chtějí zmást diváky, aby byli v kině překvapení.

I v případě největší komiksovky všech dob Avengers: Endgame (2019) byly ze scénáře odstraněny některé chvilky a určitě jste si všimli toho, že v upoutávkách byly scény, které jsme pak v kině neviděli. Pojďme si připomenout některé z nich.

Obětování Black Widow (Scarlett Johansson)

S dějovou linkou Black Widow nebyli fandové úplně spokojeni. Přece jen, jako jediná ze zakládajících členů týmu Avengers se nezúčastnila finální bitvy. Ale původně měla, protože v prvotních verzích scénáře se na Vormiru neobětovala ona, ale Hawkeye (Jeremy Renner). S tím ale údajně nebyly příliš spokojeny ženy ze štábu, protože se jim nelíbilo, že bude tenhle moment sebrán Black Widow. Mimochodem, daný okamžik měl původně být výrazně jiný. Počítalo se s tím, že se objeví Thanos (Josh Brolin) se svou armádou a Black Widow a Hawkeye budou muset bojovat nejen mezi sebou, ale také proti Thanosovým poskokům. Verze, kterou jsme viděli v kinech pak vznikla až během přetáček.

A ještě jednou Black Widow

Zdá se, že Black Widow je jednou z postav, které se asi dočkaly nejvíce změn. Kromě výše zmíněného případu to bylo ještě několik dalších. Například se uvažovalo o tom, že bude působit jako vedoucí organizace, která se stará o sirotky, kteří zůstali po Thanosově lusknutí prsty. Navíc ve filmu nebylo hned několik scén z upoutávek právě s touhle superšpionkou. Jedna, ve které vedla konverzaci s Hawkeyem, další, ve které trénovala střelbu a pak ta, kdy seděla venku na dešti.

Thorův polibek

Na konci filmu udělal Thor (Chris Hemsworth) z Valkýry (Tessa Thompson) vládkyni nového Asgardu, ovšem, natočen byl ještě jeden zábavný moment, který byl součástí této scény, ale ve finálním sestřihu použit nebyl. Konkrétně šlo o to, že Valkýra položila ruku na Thorovo rameno a ten se k ní naklonil a políbil ji. Tu to samozřejmě zaskočilo a reagovala: "Co to děláš?" Thor odvětil: "Aha, já si myslel, že ten dotek..." Valkýra pak dodala: "To bylo poplácání na rozloučenou...".

Iron Man v Asgardu

Už delší dobu víme, že s Thorem se měl do Asgardu vydat Iron Man (Robert Downey Jr.) a mohlo to být rozhodně zajímavé, protože se měl střetnout s Heimdallem (Idris Elba). I když byl Iron Man neviditelný díky své technologii, tak před Heimdallovými schopnostmi se neskryl a mělo dojít k měření sil. Což zní lákavě, ale bohužel jsme se realizace nedočkali.

Původní Wasp (Michelle Pfeiffer) a Ant-Man (Michael Douglas) se měli zapojit do boje

V Endgame měli cameo i původní Ant-Man (Michael Douglas) a Wasp (Michelle Pfeiffer), ale opravdu krátké. Ovšem, v určité fázi příprav filmu se počítalo s tím, že se zapojí do finální bitvy. Což by rozhodně bylo fajn, ale scenáristé měli dojem, že už takhle se válečné vřavy účastí velké množství postav. Škoda.

Samozřejmě do finální verze filmu se nedostala hromada věcí. Vybavujete si nějaký moment z trailerů, který jste v kině nakonec neviděli?



Zdroj: CBM

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat