5 věcí, které se nepovedly na Avengers: Infinity War

Co nebylo na filmu úplně ideální?

Za pár dnů (25. dubna) budou mít premiéru Avengers: Endgame. Ale pojďme se ještě podívat na film, který jim předcházel, tedy Avengers: Infinity War. Ti jsou určitě zábavným filmem. Nedovolím si říct, že nejlepší marvelovkou, ale určitě největší a velmi zábavnou. Ale samozřejmě nejde o dokonalou podívanou. Jsou tu nějaké chybky. Co se na velkolepé komiksovkce nelíbilo mně?

A jen pro upozornění, jde o subjektivní názor, co se neocením já, druzí za chybu považovat nemusí, takže se nerozčilujte, pokud s něčím nebude souhlasit.

Black Order

Zatímco Thanos (Josh Brolin) se nám představit už v předchozích filmech, Black Order jsme poprvé viděli až ve třetích Avengers. A nemůžu říct, že bych byl nadšený z toho, v jaké formě nám byli nabídnuti. Ne, že by se mi nelíbil jejich vzhled nebo namluvení, ale to, že hráli více méně druhé housle. Chápu, že nebylo dostatek prostoru, aby měla čtveřice adoptivních dětí Thanose k dispozici 40 minut stopáže, ale někteří z Black Order se na scéně jen párkrát mihli, stěží promluvili a než jsme se nadáli, zbyl z nich mastný flek. Nevadí mi to, že oproti komiksu byly jejich schopnosti upraveny (v kresleném světě je Proxima Midnight stejně silná jako Hulk), ale třeba to, že Cull Obsidian (v komiksu je to Black Dwarf) byl spíše "křovím", než pořádným padouchem.

Souboj Black Widow (Scarlett Johansson), Okoye (Danai Gurira) a Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) vs Proxima Midnight (Carrie Coon)

Když se proti sobě postavily tyhle dámy, div jsem radosti neposkočil. Říkal jsem si, že se dočkáme ultimátní bitky, na kterou dlouho nezapomeneme. Přece jen, Black Widow a Okoye jsou extrémně zdatné bojovnice se zbraněmi i bez nich, Proxima je nejlepší válečnice z Black Order a Scarlet Witch je jedním z nejmocnějších Avengers. Jenže jejich střetnutí skončilo dříve, než začalo a ani nebudu mluvit o přinejlepším průměrné choreografii jejich pošťuchování.

Je to Mantis nebo ne?

Když se ve Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) představila Mantis (Pom Klementieff), vyvolalo to rozpaky. Speciálně u znalců komiksové předlohy a také tvůrce této postavy Stevea Engleharta. Ten ji sice považoval za zábavnou postavu, ale nebyla to podle něj Mantis. Nejen, že v komiksu pochází ze Země, ale především byla celý život trénována v bojových uměních a v komiksovém světě se jí vyrovná jen opravdu pár protivníků. Ve filmovém světě je mimozemšťankou, což by se dalo přežít, ale to, že fyzicky nepředstavuje žádnou hrozbu je prostě zklamáním.

Hrátky s časem

Přiznám se, že nejsem velký fanda manipulací s časem. Je to hodně tenký led a kromě toho, že je velké riziko vzniku nelogičností, tak to vyvolává klasické otázky jako "A proč nezměnili hrdinové minulost v tomhle případě? A proč ne v tomhle?" a navíc je tu onen pocit, že všechno, co se děje, vlastně není důležité, protože se to dá napravit. Stejně jako to udělal Thanos, když byl zničen jeden z Kamenů nekonečna.

Konec

To mě přivádí k tomu, že mě závěr poměrně zklamal. Z mého pohledu byl očekávaný, což mě až tak netrápí, ale spíše na mě neměl takový dopad, jak asi scenáristé zamýšleli. Hodně ale hodně bych se divil, pokud by filmaři skutečně nechali zemřít tolik populárních postav (Black Panthera po úspěchu jeho sólovky stěží). Jsem si tak jistý, že ve čtvrtých Avengers bude Thanosovo vyhlazení půlky populace zvráceno. Tím pádem neměl konec trojky takový efekt, jaký by asi mít měl.

Máte k filmu vy nějaké výhrady?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat