Svět je připraven na homosexuálního hrdinu, tvrdí jedna ze šéfek Marvelu

Rozpovídala se o větší rozmanitosti marvelovských postav.

I když to trvalo docela dlouhou dobu, Marvel nakonec začal dávat větší prostor i postavám, které nespadají do kolonky  "bílý muž".

Nejdříve zabodoval Black Panther (2018) a aktuálně v kinech válí Captain Marvel. A i v budoucnu chce Marvel nabízet větší rozmanitost.

Objevily se například zprávy, že do jedné z hlavních rolí své týmovky Eternals hledá homosexuálního herce.

SOUVISEJÍCÍ: RECENZE CAPTAIN MARVEL - ZÁBAVNÁ ALE TROCHU ZBYTEČNÁ PODÍVANÁ

To mnohé potěšilo, ale někteří konzervativnější lidé z toho naopak nadšení nejsou. K rozhodnutí obsadit gaye se nyní rozpovídala marvelovská šéfka produkce Victoria Alonso:

"Svět je připraven. Svět je připraven. Do Eternals obsadíme ty nejlepší herce, které jen budeme schopni zajistit a jsme připraveni to oznámit, slibuji, že jsme."

K tomu, zda je Marvel dál připraven pracovat na větší rozmanitosti svých postav Victoria dodala:

"Proč bychom neměli být? Proč bychom neměli být? Řeknu vám, že mi na tom hodně záleží. Celý náš úspěch je založen na lidech, kteří jsou neuvěřitelně odlišní. Proč bychom tedy nebyli? Proč bychom měli být vnímáni jen jedním typem osob? Naše publikum je globální, je rozmanité, je všeobecné. Pokud to nenatočíme pro něj, pak selžeme. Pokud nešlápneme na plyn v případě rozmanitosti a všeobecnosti, nebude náš úspěch pokračovat. Naše odhodlání je takové, že chceme, aby se všichni tito lidé dívali na naše filmy."

Zatím rozmanitější postavy rozhodně fungují. Black Panther je jednou z nejúspěšnějších a nejceněnějších marvelovek a u Captain Marvel se očekává, že by v domácích kinech mohla odstartovat někde mezi 125 až 150 miliony, což by byl velmi slušný úspěch.

Marvel tak nemá důvod v nastoleném stylu nepokračovat.

Zdroj: Variety
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat