Shazam!: Marvele, začni se bát, i další film od DC se povedl

DC a Warner Bros. zřejmě našly recept na úspěch.

Nejdříve se zdálo, že firmy Warner Bros. a DC nevědí, jak se stát důstojnou konkurencí pro Marvel. Filmy na motivy komiksů od DC nebyly obvykle úplně přesvědčivé, i když některé sólovky docela ušly. Pokud ale jde o týmovky, tak ty moc parády nenadělaly.

Společnosti se tak nakonec rozhodly, že to zkusí jinak a místo budování silně propojeného universa á la Marvel se zaměří na relativně samostatně fungující sólové filmy jednotlivých postav.

A funguje to. Wonder Woman (2017) zabodovala, Aquaman (2018) zabodoval a jak to tak vypadá, to samé se povede nejbližšímu projedu od DC Shazamovi!.

Podle prvních reakcí novinářů jde totiž o skvělý snímek, který je úplně jiný, než to, co zatím DC nabídlo.

Chvály se dočkalo několik aspektů filmu, včetně představitele Shazama Zachary Leviho, což není žádné velké překvapení, protože tenhle sympaťák a komiksový geek v minulosti už několikrát dokázal, že komediálně laděné postavy jsou pro něj jako dělané. Nadšení jsou novináři také z herce Jacka Dylana Grazea, který hraje kamaráda hlavního hrdiny Freddyho.

Pozitivního přijetí se dočkal i fakt, že přestože Shazam! funguje samostatně bez hlubší znalosti předchozích filmů, je údajně "natřískán" odkazy na ostatní projekty od DC, což je rozhodně fajn.

Z upoutávek bylo jasné, že Shazam! bude hrát na komediální notu a dobrou zprávou je, že podle recenzentů vtipy fungují a opravdu rozesmějí. Dokonce zaznělo označení "Deadpool se srdcem".

Kromě toho byl film přirovnáván i k Supermanovi z roku 1978, což je velká pocta s ohledem na to, že je Superman stále označován za jednu z nejlepších komiksovek všech dob.

Je tak pravděpodobné, že se 4. dubna dočkáme dalšího důkazu, že DC rozhodně není ztraceno.



Zdroj: Twitter
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat