Prezident Marvelu opět přislíbil, že marvelovské postavy budou víc a víc rozmanité

Po úspěchu Black Panthera a Captain Marvel to není překvapení.

Dlouhé roky byly marvelovské filmy zaměřeny hlavně na mužské hrdiny obvykle bílé pleti. Ano, byly tam i ženské hrdinky a záporačky a také postavy jiné barvy pleti, ale v centru dění byli především světlí mužští jedinci. 

Ale po úspěchu Black Panthera (2018) Marvel potvrdil, že nabídne ve filmech mnohem větší rozmanitost. 

Byť někteří lidé fňukali a peskovali, tak je zřejmé, že to nebylo špatné rozhodnutí, protože i Captain Marvel se daří skvěle.

A tak Marvel hodlá v nastoleném stylu pokračovat. Potvrdil to prezident Marvel Studios Kevin Feige:

"Jsme jen opatrovníci, současní opatrovníci těchto postav, které [Stan Lee] a jeho spolupracovníci svedli dohromady a všechny vytvořili v duchu těchto Soapboxů (textová okénka v komiksech, ve kterých v letech 1965 až 2001 reagoval Stan Lee na dopisy čtenářů, ale také se skrze ně snažil bojovat proti rasismu a netoleranci, pozn. redakce). To bylo to, jak Stan viděl svět a to, co tyhle filmy reprezentují. Protože tohle je - jak bych to řekl - tak to prostě má být. Je to to, jaký by měl být svět. A jedna ze skvělých věcí na filmech je to, že jsou ukázkou toho, jaký chcete, aby byl svět. A to je to, co [Stan Lee] udělal s těmito postavami."

Je faktem, že Stan Lee byl z průkopníkem rozmanitosti v komiksech. On a jeho spolupracovníci představili jednoho z prvních hlavních afro-amerických hrdinů (Luke Cage) nebo podporovali větší a větší důležitost ženských postav.

Tedy, i když si někteří stěžují na to, že plánovaná větší rozmanitost marvelovských filmů je zapříčiněna dnešní až přehnanou politickou korektností, je faktem, že nejde o výmysl aktuálních šéfů Marvelu, ale začali s tím Stan a další komiksoví tvůrci už před desítkami let.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat