Avengers: Endgame - Stane se ze Strange Sorcerer Supreme? A co to vlastně znamená?

Smysl by to dávalo.

Přestože Marvel drží příběhové detaily o Avengers: Endgame (premiéra 25. dubna 2019) pod pokličkou, tuší se, že dojde k časovému skoku mezi Avengers: Infinity War (2018) a právě Endgame.

Tím pádem můžeme očekávat, že se odehraje několik změn. A jednou z nich by mohlo být i to, že se z Doktora Strange (Benedict Cumberbatch) stane takzvaný Sorcerer Supreme.

Co to vlastně je? Jde o titul, který dává vědět, že je určitá bytost nejmocnějším uživatelem magie v daném světě/dimenzi. Tím pádem může být v jednom světě pouze jeden Sorcerer Supreme.

V Marvelovském filmovém universu to byla Prastará (Tilda Swinton), ale jak víme, ta je mrtvá (byť se spekuluje o tom, že ji v Endgame uvidíme, i když zřejmě ve flashbacích). Tím pádem je potřeba najít nástupce a s ohledem na to, že v komiksu to byl právě Doctor Strange není nepravděpodobné, že by tomu bylo stejně i ve filmovém světě.

Přece jen, už v Infinity War předvedl Strange, že se jeho schopnosti velmi zlepšily a pokud se skutečně bude Endgame odehrávat několik let po Infinity War, je jasné, že magické talenty Strange budou ještě výrazně působivější.

Samozřejmě existuje několik jiných kandidátů, ale z uživatelů magie, kteří nám zatím byli na filmovém plátně představeni je Strange nejznámější a bylo by komplikované vysvětlovat, proč titul získal někdo jiný.

Zdá se tak logické, že by novým Sorcerer Supreme byl právě Strange. Jestli k tomu skutečně dojde, to bude odhaleno 25. dubna.



Zdroj: Reddit
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat